Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avgör i jätteförlängning – Växjö klart för semifinal

Foto: C More
Foto: C More

Växjö behövde en till vinst för att gå till semifinal.

Efter 3-3 gick matchen till förlängning och i den femte perioden avgjorde Växjös Fredrik Karlström. 

Växjö har vunnit tre raka kvartsfinaler mot Färjestad och gick mot en fjärde vinst för att säkra semifinalsplatsen tidigt. 

Det var dock Färjestad som öppnade målskyttet i den 6:e minuten via Pontus Widerström. Men ledningen höll sig inte ens perioden ut då Växjö gjorde både 1-1 och 2-1.

Den andra perioden var bara två minuter gammal när Växjös Fredrik Karlström utökade till 3-1 och de såg ut att gå mot ännu en vinst. Men matchen skulle fortsätta att svänga och vara målrik. Bara minuten efter var Widerström framme igen och reducerade till 3-2. Färjestad fortsatte att jaga kvitteringen och den skulle också komma. Per Åslund hittade 3-3-målet i powerplay och resultatet stod sig perioden ut.

Den tredje perioden var en mindre svängig tillställning. Det oavgjorda resultatet stod sig och matchen gick till en fjärde sudden-period.

Båda lagen hade chanser men det var fortsatt mållöst i den fjärde perioden. Och evighetskvartsfinalen gick till ytterligare en period.

Avgjorde i femte perioden

Med cirka fem minuter kvar i den femte perioden avgjorde tillslut Växjös Fredrik Karlström och segermålet innebar att Växjö går till semifinal efter fyra raka kvartsfinalvinster mot Färjestad.