Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Attacken: ”Det är skitsnack alltihop”

Brynäs tränare Mikko Manner.
Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN
C Mores expert Petter Rönnqvist.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Fem raka förluster – och kritik från C More-studion. 

– Ni vet inte vad ni pratar om, säger Brynäs tränare Mikko Manner i sändningen. 

– Skitsnack alltihop, replikerar hockeyexperten Petter Rönnqvist. 

Det var länge jämnt målmässigt och Brynäs fick in 2-2-kvitteringen i tredje perioden, men Frölunda petade i nästa växel och vann till slut med 5-2 efter en mycket stark bortainsats. 

Samtidigt växer krisen i Brynäs som ligger pyrt till kring kvalstrecket och förlustsviten är nu alltså uppe i fem matcher. 

I C More-studion med programledaren Björn Oldeen och experterna Petter Rönnqvist och Fredrik Söderström diskuterades Gävlelagets prestation mot Frölunda och det utsatta tabelläget. En slutsats var att Brynäs ser ostrukturerat ut – något som tränaren Mikko Manner inte känner igen sig i. 

På frågan hur han tänker kring det svarade han med en lång utläggning. 

– Jag tänker inte samma. Vi kanske ser ut att börja tappa självförtroende när vi förlorar, men ni vet inte vad ni pratar om. Vi försöker spela likadant hela tiden, men man behöver spela bättre med pucken och få lite mer balans i anfallszonen. När vi tappade vår tredje kille från mitten, det var jag inte nöjd med, men när viljan är så hård så man många gånger går för mycket där pucken är och inte täcker mitten så bra så… men annars försöker vi spela som vi gjort hela säsongen. 

Den finländske tränaren fortsatte med att säga att en seger behövs för att få bättre självförtroende och han tackade sina spelare för bra arbetsmoral. 

– När det går emot ser alla bara dåliga saker, men jag ser positiva saker, stöttar mitt lag och står här framför... Vi ska hitta en väg att vinna. Nu är matchen över, vi kollar mot nästa vecka och saker vi kan utveckla, säger Mikko Manner. 

”Respekt att han pratar svenska”

C Mores Petter Rönnqvist lyssnade på intervjun och gav sedan sin syn på saken. Och han inledde med en stor portion ironi. 

– Jättebra, det är bara att fortsätta. De spelar, de kämpar, de tar i, det är inget strukturellt fel, bara några få misstag – och därför har man förlorat fem raka matcher. Det är skitsnack alltihop. 

Rönnqvists kollega Fredrik Söderström fyllde i: 

– Respekt att han (Mikko Manner) pratar svenska och försöker med det, men jag förstår inte det han säger. Jag delar inte hans uppfattning om hur den här matchen ser ut och Brynäs situation. 

På torsdag väntar topplaget Timrå på bortais.