Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beställde mord på SHL-spelare

Foto: EIBNER-PRESSEFOTO/THOMAS HAHN / IMAGO/EIBNER IMAGO SPORTFOTODIENST

En ung kvinna fattade tycke för en SHL-spelare.

Efter att ha fått nobben ska hon ha förföljt spelaren i tio månader och försökt få spelaren mördad.

Nu åtalas hon för bland annat olaga förföljelse och stämpling till mord.

– När ens familjemedlemmar hotas, bland annat syskonbarn, då har det gått för långt. Då är det jättejobbigt, säger spelaren till SportExpressen.

En ung kvinna från Västernorrland ska enligt SVT ha fattat tycke för hockeyspelaren efter att de båda träffats.

Mannen ska ha förklarat att han inte ville ha kontakt med kvinnan, som inte accepterade hans vilja.

Då ska kvinnan ha påbörjat en tio månader lång förföljelse av hockeyspelaren, bland annat genom att ringa honom ett tiotal gånger om dagen, beställa sexleksaker hem till hans adress och försökt ändra hans lösenord på sociala medier.

Skickade mordhot till familjen

Hockeyspelaren polisanmälde kvinnan och då utvecklades trakasserierna till rena mordhot – både mot spelaren och släktingar till honom.

Enligt SVT ska kvinnan dessutom ha kontaktat en annan person via sms där hon erbjöd denne pengar för att mörda hockeyspelaren. Dessutom ska hon ha skickat mejl till familjemedlemmar med budskapet att Hells Angels och Bandidos vet var de bor.

Kvinnan har suttit häktad i fem veckor och nekar till anklagelserna. I förhör har hon sagt att hon vare sig kontaktat eller trakasserat SHL-spelaren.

– Det enda jag kan säga just nu är att hon nekar till alla anklagelser och att frihetsberövningen är väldigt jobbig för henne, säger hennes försvarsadvokat.

Spelaren: "Då var det jättejobbigt"

SHL-spelaren har under året spelat hockey på högsta nivå samtidigt som hoten har kommit.

– Det är en tråkig sak att behöva lägga energi på. Man vill helst bara fokusera på livet och hockeyn, men det är tyvärr inte ovanligt. Jag vill gärna vara anonym så länge det går, säger han.

– Jag trodde kanske mest att det bara var tomma hot i början, att det bara var snack. Det är klart att det var jobbigt i början, men jag fick jättebra hjälp av polisen och när jag väl anmälde kändes det bättre.

Det som spelaren upplevde tyngst var att familjemedlemmar, däribland barn, hotades.

– Det var det som var det absolut jobbigaste. Man får tyvärr leva med hot i den här branschen. Men när någon tar kontakt med familjemedlemmar, bland annat syskonbarn, då har det gått för långt. Då är det jättejobbigt.