Pär Arlbrandt flyttar hem till Sverige nästa säsong – men nobbas av Linköping Foto: Nils Petter NilssonPär Arlbrandt flyttar hem till Sverige nästa säsong – men nobbas av Linköping Foto: Nils Petter Nilsson
Pär Arlbrandt flyttar hem till Sverige nästa säsong – men nobbas av Linköping Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Marcus EricssonFoto: Marcus Ericsson
 Foto: Marcus Ericsson

Arlbrandt vänder hem – men nobbas av LHC

Publicerad

Pär Arlbrandt är på väg hem till Sverige igen.

Nu kan SportExpressen avslöja att Linköping överraskande valt att nobba sin tidigare storstjärna.

Enligt uppgifter är moderklubben HV 71 en av klubbarna som är hetast i jakten på honom.

– Jag vill inte kommentera enskilda klubbar, säger Arlbrandts agent Pontus Norén.

33-årige högerskytten Pär Arlbrandt gör just nu sin andra säsong i den schweiziska klubben Biel.

På 81 matcher har den landslagsmeriterade svensken fått ihop 59 poäng (28+31).

Men nu är han på väg hem till Sverige igen.

Flera klubbar jagar Arlbrandt

Flera klubbar är på jakt efter Arlbrandt – men SportExpressen kan avslöja att hans tidigare klubb Linköping oväntat valt att nobba stjärnan inför nästa säsong.

Något som bekräftas av Arlbrandts agent Pontus Norén.

– Flertalet klubbarna har hört av sig och är intresserade, speciellt en del av toppklubbarna men Linköping har inte visat något större intresse, säger Norén.

Arlbrandt värvades till LHC inför säsongen 2011-2012 och spelade i klubben under tre säsonger innan han valde att lämna SHL för spel i Schweiz.

Arlbrandt gjorde 161 poäng (61+100) på 162 matcher i Linköpingströjan och vann poängligan i SHL under sista säsongen 2013-2014.

Nu pågår det i stället en jakt bland flera andra klubbar i Sverige.

HV 71 ligger närmast Arlbrandt

Enligt uppgifter till SportExpressen är HV 71 en av klubbarna som ligger närmast att värva honom.

– Det är ingenting jag vill kommentera och jag vill inte gå in på enskilda klubbar som visat intresse för honom, säger Norén.

HV 71 är Arlbrandts moderklubben och han har spelat 52 SHL-matcher för klubben i början av 2000-talet, innan han etablerade sig.

Det stora genombrottet kom i Luleå där han spelade två säsonger mellan 2009-2011 innan Linköping värvade honom.

HV 71 ligger just nu på en 9:e plats i tabellen efter 32 omgångar, med 48 poäng.

Sex poäng skiljer mellan HV och Luleå som just nu har den sjätte och sista direktplatsen till SM-kvartfinalerna.

HV 71:s sportchef Johan Hult:

– Jag har spelat med Pär själv någon säsong för hundra år sedan och det är en jättebra kille och en duktig hockeyspelare. Mycket mer än så kan jag inte kommentera. Han är precis som flera andra en duktig spelare som är kontraktslös inför nästa säsong. Samtidigt håller vi på se över vårt lagbygge inför nästa år. Och det är där vi står.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag