Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arlbrandt ser ut att återvända till SHL

Olausson och Arlbrandt i Biel. Nästa säsong går båda spelarnas kontrakt ut.
Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Michael Berggren
Foto: Niklas Larsson

SHL ser ut att få tillbaka en jätteprofil till våren.

Linköpings förre poängkung Pär Arlbrandt, 32, är på väg hem från Schweiz.

– Ja, jag kommer troligtvis att återvända och spela i Sverige nästa säsong. Även om man aldrig ska säga aldrig i den här branschen, säger Arlbrandt till Journal du Jura.

Snart 33-årige Pär Arlbrandt vann SHL:s poängliga 2013-2014 genom att ösa in 71 poäng varav 26 mål. Sedan dess har han spelat för den schweiziska klubben Biel tillsammans med sin radarpartner från Luleåtiden, Niklas Olausson.

Arlbrandt gör många poäng i Schweiz

Pär Arlbrandt har fortsatt leverera poäng för Biel. Förra säsongen gjorde han 39 poäng (17 mål, 22 assist) på 48 matcher. I höst har han gjort nio mål och 13 poäng på 17 matcher och är precis på väg tillbaka från en hjärnskakning.

I Schweiz bestämmer man sig vanligtvis tidigt för vad man ska göra kommande säsong och det brukar heller inte vara lika hemligt som i SHL. Förra året vid den här tiden förlängde han sitt kontrakt med Bieli ett år. Men nu resonerar han annorlunda inför framtiden.

Arlbrandts familj trivs bättre i Sverige

Pär Arlbrandt berättar i en intervju med Le Journal du Jura att han lutar åt att återvända till Sverige nästa säsong.

– Det har att göra med min familj. Det har inte med EHC Biel att göra, säger Arlbrandt till tidningen.

– Situationen är helt enkelt bättre i Sverige.

Pär Arlbrandt är fostrad i HV 71 och har spelat i SHL med Södertälje, Luleå och Linköping.

För hans lagkamrat i Biel, Niklas Olausson, börjar det också bli dags att bestämma sig inför kommande säsong. Olausson, 29, har också SHL på listan, men det finns andra möjligheter.

Niklas Olausson jagas av SHL-klubbar

– Jag har flera valmöjligheter, speciellt i KHL och i Sverige. Jag gillar också den hockey som spelas i Schweiz så jag kan mycket väl se mig själv stanna här, säger Olausson till Journal de Jura.

Även Niklas Olausson har haft en hjärnskakning som gjort att han missat tre veckor. Han beräknas bli spelklar igen nästa vecka. Den här säsongen har han gjort ett mål och åtta assist på 15 matcher för Biel.