Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är pinsamt – jag är väldigt förbannad nu”

Färjestads lagkapten Linus Johansson.Foto: C More
HV 71 köre över Färjestad i andra perioden. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Femte raka förlusten och ny kross efter 4-8 mot HV 71.

Färjestads lagkapten Linus Johansson var minst sagt besviken efter kollapsen mot HV 71.

– Det är pinsamt att spela när det blir så här och jag är väldigt förbannad just nu, säger han till C More.

Färjestad fick en fin start på tisdagens bortamöte med HV 71 och gjorde tidigt 1-0 genom Oskar Bäck.

Sen gick allt utför.

Smålänningarna lyckades vända innan den första pausen och när Martin Thörnberg gjorde 3-1 för hemmalaget i inledningen av den andra perioden såg det mörkt ut hos gästerna. 

Färjestad åkte på utvisning efter att ha haft för många spelare på isen och i det efterföljande boxplayet fick man se Johannes Kinnvall utöka HV 71:s ledning till 4-1. Färjestads ras skulle bara fortsätta och trots att man fick in en reducering stod det 6-2 till hemmalaget inför den tredje perioden.

Färjestads lagkapten: ”Pinsamt”

Och lagkapten Linus Johansson var inte jättenöjd i den efterföljande C More-intervjun.

– Jag vet inte vad vi ska säga. Det är rätt pinsamt att spela när det blir så här. Konstigt, för jag tycker att vi hade bra energi i första perioden, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte vad som händer. Det är väldigt konstigt när det blir så här. Jag är besviken. Jag är väldigt förbannad just nu. Det är svårt att få ut något. Jag vill bara hem och behålla den lilla heder jag har kvar.

Matchstraff för Christoffer Törngren

I början av tredje perioden åkte HV 71 på ett matchstraff, när Christoffer Törngren satte in en tackling på Gustav Rydahl i huvudet efter en till synes dråplig situation.

– Han är absolut inte intresserad av att tackla men det blir olyckligt för att han fortsätter rakt fram. Jag ser inte att han vill tackla i det läget, säger C Mores expert Petter Rönnqvist.

Törngren fick matchstraff och Rydahl lämnade isen.

Färjestad hämtade ikapp något genom Sebastian Erixon och Per Åslund som reducerade till 3-6 respektive 4-6.

Men när gästerna tog ut målvakten passade Martin Thörnberg och Jesper Williamsson på att sätta varsitt mål i tom kasse i slutet. Det gav 8-4 i slutresultat till HV 71.

– Det är lite onödigt att det blir så svettigt som det blir. Det är skönt att vi hittar vägar att göra mål. Åtta mål... Det är inte varje dag som man gör det, säger Johannes Kinnvall till C More.

Färjestads tränare Johan Pennerborn efter femte raka förlusten:

– Vi uppträder stressat i andra perioden, tar dåliga beslut och kommer fel till nästan allting. Man står och funderar på om självförtroendet har fått sig en sargning, säger Pennerborn till C More.