Är överens om ett nytt avtal i Leksand

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Thomas Johansson har bestämt sig för att stanna i Leksand i ytterligare tre säsonger, enligt uppgifter till SportExpressen. 

Samma väg väljer även en annan tongivande ledare.

Tränaren Björn Hellkvist är erbjuden och har tackat muntligt ja till ytterligare förlängning på det kontrakt som löper till våren 2023.

– Jag har inte så mycket att kommentera kring det, säger Thomas Johansson.

Sedan Thomas ”Tjomme” Johansson tog över general manager-rollen i Leksand 2018 har klubben, bortsett säsongen 19-20, upplevt en spikrak kurva uppåt. Dalalaget har under den här perioden avancerat från Hockeyallsvenskans bottenskikt till toppen av SHL och i dagsläget ser Leksand ut att vara en av de hetaste kandidaterna till att ta hem Le Mat-pokalen.

Thomas Johansson har varit en förgrundsfigur under den resan, precis som huvudtränaren Björn Hellkvist varit sedan han blev klar för klubben våren 2020.

Succén har inte gått obemärkt förbi och båda herrarna har varit föremål för diskussion under hösten eftersom ”Tjomme” sitter på ett utgående avtal med Leksand. Johansson har på sina håll kopplats samman med sin tidigare klubb Djurgården, och Hellkvist saknar inte heller intresse. Hans tidigare klubb Malmö är tydliga med att Joakim Fagervall är det enda spåret som gäller i dagsläget, men krafter inom klubben vill se en återkomst av uppskattade Hellkvist i framtiden. 

Men den återkomsten kommer dröja. För Hellkvist ska vara överens med Leksand om en treårsförlängning.

Sportchefen vill inte kommentera

SportExpressen erfar att Thomas Johansson bestämt sig för att fortsätta samarbetet med Leksand och att han, precis som Hellkvist, är muntligt överens med föreningen om ett längre kontrakt till 2025. 

Johansson har under sin tid i Leksand pendlat mellan Stockholm och Dalarna, och det finns fortfarande en del att lösa gällande familjebiten, men enligt SportExpressens uppgifter väntas han skriva på inom kort.

– Jag trivs jättebra med allting i organisationen, men jag väljer att inte kommentera de här uppgifterna, säger Thomas Johansson, som dock medger att han gärna vill jobba med samma personer över tid.

– Det är en av diskussionerna som varit. Vilka man jobbar med och vilken strategi vi ska ha. Vilka fortsätter, vilka följer med, men jag gillar att jobba med Björn. Det är ingen hemlighet, säger Thomas Johansson.

Och personligen så trivs du bra i Leksand?

– Både som ort och organisation. Det känns positivt med allt. Förutsättningarna är bra och det är en positiv anda framåt. Det är inget snack om att det känns bra i Leksand.

Leksand vände och vann