Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Är nära nytt kontrakt tack vare miljardären

Joel Lassinantti har varit på väg till KHL. Nu ser han ut att bli kvar i Luleå.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Joel Lassinantti.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Luleå är nära en lösning med Joel Lassinantti.

Klubbens supportrar, med Minecraft-miljardären Jakob Porser i spetsen, har swishat in miljonbelopp för att säkra målvaktsstjärnan.

– Det är helt fantastiskt, säger klubbens vd Stefan Enbom till NSD. 

Den 27-årige målvaktens kontrakt sträckte sig över den nu inställda säsongen.

Och det har inte saknats intressenter. Men Joel Lassinantti tackade nej till Örebros erbjudande med motiveringen att Luleå är den enda klubben för honom i Sverige.

Och KHL-klubbens Admiral Vladivostoks intresse försvann av förklarliga skäl då man nyligen tvingades dra sig ur ligan. Samtidigt verkade det länge som att Luleå inte kunde erbjuda målvaktsstjärnan ett nytt kontrakt av ekonomiska skäl.

Detta efter att ha gått miste om cirka 15 miljoner kronor i intäkter i och med den inställda säsongen. Men i dag är läget annorlunda och enligt NSD är klubben och Lassinantti nära en lösning.

Anledningen? En swishkampanj signerad klubbens supportrar, som har bidragit till att större delen av finansieringen är hemma.

– Vi är inte där riktigt än, men vi har kommit en bra bit på vägen, säger klubbens vd Stefan Enbom till tidningen.

Luleås supportrar kan finansiera Lassinantti

Han berättar vidare att miljardären och Minecraft-grundaren   Jakob Porser varit med och bidragit och att det handlar om miljonbelopp från supportrarna.

– Huvuddelen av pengarna har vi faktiskt fått från supportrar. En supporter har bidragit med lite mer än de andra. Och det är Jakob Porser. Han är en viktig del i det här. Men det är många som har swishat bidrag till oss.

Enligt Lassinanttis agent Jacob Hedin är inget klart och det finns fortfarande en chans, eller risk beroende på hur man ser det, att målvakten går till KHL.

– Vi är inte överens om något. Vi har en bra dialog med (Stefan) ”Skuggan” (Nilsson) och (Ulf) Engman, men vi jobbar fortfarande på Ryssland. Och det finns intresse, säger han.