Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är mer tacksam än vad jag kan beskriva”

Tobias Forsberg berättade i samband med Idrottsgalan hur han mår.
Tobias Forsberg och sambon Filippa Norr Richloow på Idrottsgalan 2020.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN

För exakt ett år sen gick Leksand upp i SHL efter att ha besegrat Mora i direktfinalen.

Och det på Tobias Forsbergs födelsedag.

Nu kommer han med en hälsning till alla som visat sitt stöd sen den otäcka olyckan.

”Jag har försökt tacka er alla många gånger men det är svårt, för att inte säga omöjligt, att sätta ord på hur jag känner”, skriver han på Instagram.

Det var i december 2018 som hockeyspelaren Tobias Forsberg drabbades av en allvarlig nackskada när hans Leksand mötte Almtuna i hockeyallsvenskan.

En skada som gjorde 31-åringen rullstolsburen och förlamad från bröstet och nedåt.

Ett par månader senare, den sjätte april – Forsbergs födelsedag – säkrade Leksand SHL-kontraktet genom att besegra ärkerivalen Mora i kvalspelet.

Där och då publicerade Tobias Forsberg en bild på Instagram, hans första sen olyckan i december. En bild på Leksands klubbemblem med tillhörande text:

”Det har blivit många tårar de senaste månaderna, så det är därför skönt att äntligen få gråta glädjetårar. Livet är inte alltid rättvist men i kväll har vi bevisat att hockey är det. Jag älskar er bröder, ni är bäst!”.

Tobias Forsbergs fina hälsning

Nu har det gått exakt ett år sen Leksands avancemang till SHL och Forsbergs känslosamma hälsning till sina lagkamrater.

På årsdagen har han lagt upp en video från tillfället då han tillsammans med familjen fick se sitt lag säkra en plats i Sveriges högsta serie, men han har också skickat en hälsning till alla som har visat sitt stöd.

Både i form av meddelanden, bilder och andra typer av initiativ. Men också till alla som har bidragit till den stiftelse som har startats i hans namn.

”Jag har försökt tacka er alla många gånger men det är svårt, för att inte säga omöjligt, att sätta ord på hur jag känner. Det känns ibland som att det blir ”bara” ord. Alla era hälsningar och initiativ, bilder och omtanke men också stiftelsen som skapades för mig”, skriver han.

Meddelandet fortsätter:

”Jag försöker ta en dag i taget och stiftelsen har verkligen gett mig en trygghet att kunna leta nya vägar fram mot min bästa framtid. Vill inte glömma någon då ALLA bidrag, små som stora, har betytt så otroligt mycket för mig så det här skickar jag till er alla. Jag är mer tacksam än vad jag kan beskriva. Än en gång. Tack!”.

 

https://www.instagram.com/p/B-kJkaGD_yl/