Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Är klass på honom – han är ett föredöme"

Linus Söderström
Foto: Daniel Malmberg / DANIEL MALMBERG/EXPRESSEN EXPRESSEN
Jacob Blomqvist.
Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

JÖNKÖPING. Linus Söderström kallades "särbarn” under finalserien.

Brynäs-kaptenen Jacob Blomqvist sa först att det var "fjantigt” att avslöja vad som sägs på isen – men berättade senare i GD att han inte kände till Söderströms diagnos.

Nu talar Söderström själv ut om all den uppståndelse som blivit – och passar på att hylla just Blomqvist.

– Han är ett bra föredöme och en bra kille, säger Söderström.

Det var i lördags efter det att HV71 precis säkrat hem klubbens femte SM-tecken som guldmålvakten Linus Söderström berättade att han blivit kallad för ”särbarn” av Brynässpelare under finalserien. Söderström, som blivit diagnostiserad med asperger och adhd, har tidigare berättat om hur han blivit mobbad och hur jobbigt det har varit.

Brynäs-kaptenen Jacob Blomqvist bemötte Söderströms uttalande efter matchen med att han tyckte att det var "fjantigt” att gå ut i media och kommentera vad som sägs på isen. Senare berättade dock Blomqvist för Gefle Dagblad att han inte känt till Söderströms diagnos.

– Jag står inte bakom att någon säger så där och jag hoppas att det inte är sant, säger Blomqvist.

"Det är respektlöst"

Efter att ha firats i Knektaparken i Jönköping kommenterar Linus Söderström själv den uppståndelse som blivit kring uttalandena efter lördagens match.

– Jag har inte så mycket att säga om det. Det var en person, det hände en gång. Men det är en gång för mycket. Nu får vi se här vad som händer framöver, det får vi göra faktiskt, säger han och fortsätter:

– Säger man att man motverkar mobbing mot barn och så, och sen går man ut och säger sånt som den här spelaren gör... Det är respektlöst, det är extremt tråkigt. Jag tar inte åt mig, men personen borde fundera på hur man är och vad man tycker om saker och ting.

Vad säger du om Blomqvist uttalande? 

– Blomqvist sa så efter att ha förlorat en final, då kanske det kommer ut ord som man inte alltid menar. Jag kanske inte skulle sagt som jag gjorde heller när jag stod där och jublade.

Söderström passar sedan på att rikta en stor hyllning till Brynäs-kaptenen.

– Blomqvist är en väldigt bra kapten för Brynäs, han är ett bra föredöme och en bra kille. Det är klass på honom och verkligen ingen person som skulle hålla på så där på isen.


LÄS ÄVEN: NYSTRÖM: Ett långfinger mot alla fega mobbare.