Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Är klart jag sneglar på poängligan ibland"

Broc Little
Foto: Stefan Jerrevång/Tt / TT NYHETSBYRÅN

LINKÖPING. Ännu en seger för Linköping.

Ännu en gång knäckte Broc Little just Luleå.

SHL:s poängkung längtar till slutspelet

- Ja, det är klart jag sneglar på poängligan ibland. Men det är slutspelet det handlar om, säger Little.

Det blev 2-0, men det var närmare 10-0 än 2-2

Det var verkligen klasskillnad mellan Linköping och Luleå.

Luleås toppkedja med Jacob Lagace, Kael Mouillierat och Bill Sweatt har tillsammans gjort 44 poäng den här säsongen.

Alltså bara två fler än Broc Little fått ihop på egen hand.

Linköpings 28-åring från Phoenix, USA, har en gång vunnit SHL:s målliga (2014/15) men slåss nu om segern i hela poängligan med Skellefteås Joakim Lindström, som också svarat för 42 poäng. Trean Oskar Lindblom är fem poäng bakom toppduon.

- Läget i poängligan ändrar inte hur jag spelar, men det är klart det vore kul att vinna poängligan. Jag vill hjälpa lager genom att göra poäng i varje match. Så det blir en fajt in i det sista.

"Haft problem med Växjö länge"

I fjol blev Linköping utslaget i kvartsfinalen av Växjö och Lakers har slagit LHC i alla matcher den här säsongen.

- Vi har haft problem med Växjö länge nu. Jag vet inte riktigt vad det är. Vi måste spela annorlunda mot Växjö. Av någon anledning har inte vår spelstil passat mot dem, de har väntat ut oss och tröttat ut oss och vunnit. Men det ska bli ändring på det. Och vi spelar väldigt bra hockey just nu.

Just nu är Linköping bara fem poäng efter tvåan Frölunda och senaste månaden har LHC visat att man är en guldkandidat på allvar.

- Vi måste ta det som är kvar av grundserien en match i taget och se till att positionera oss så bra som möjligt inför slutspelet. Vi inledde säsongen dåligt men har på sistone verkligen hittat vårt spel. Målvakterna har varit väldigt bra och vi ger inte upp många målchanser för motståndarna, vilket är en nyckel mot de bästa lagen i slutspelet.