Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Är klar för HV - då sänkte han klubben

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter tre raka förluster på hemmais lyckades Djurgården repa mod och inkassera andra raka segern när HV 71 besegrades på hemmais efter förlängning.

Matchhjälte blev Markus Ljungh - som inför nästa säsong är klar för spel i just HV 71, vilket SportExpressen kunde avslöja tidigare i dag.

– Jag fokuserade på mig själv och gör allt för att vi ska vinna matcher här nu, säger Ljungh.

Djurgården tog två poäng, HV 71 fick nöja sig med en.

Det i en match där de två topplagen kom att stångas blodiga mot varandras styrspel i mittzonen och hade svårt att etablera några längre anfall under hela matchen.

Matchen gick sedermera till förlängning efter att de gjort varsitt mål under ordinarie tid - och i förlängningen kom Markus Ljungh att avgöra mot det lag han nu ryktas vara klar för till nästa säsong, något SportExpressen kunde avslöja tidigare i dag.

Hur påverkade de nyheterna dig inför matchen?

– Jag fokuserade bara på mitt och försökte göra så gott jag kan, och ge 100 procent för laget. Men det är rykten som sprids, och florerar här i Sverige, men så är det i alla lag. Det är kontrakt som går ut. Jag fokuserade på mitt och gjorde allt för Djurgården. 

Ändå lite speciellt att ni möter HV 71 som du uppges vara klar för?

– Nej, men som sagt. Jag fokuserade på mig själv och gör allt för att vi ska vinna matcher här nu. 

"Visa vilken duktig hockeyspelare han är"

Tränaren Robert Ohlsson trodde inte att avslöjandet påverkade Ljungh inför matchen.

– Inte så jättemycket tror jag. Jag tycker Ljungh gör en jättebra match och jag var väldigt övertygad om att han skulle göra det. Jag har inte prata med Markus om det faktiskt är så, så jag vet inte om det stämmer men det är en väldigt bra hockeyspelare.

Men när det kommer samma dag som ni ska möta HV 71. Lite speciellt ändå?

– Jag var ganska säker på att oavsett om det hände eller inte, så länge han spelar i Djurgården så vet jag att han kommer göra allt för oss. Sen om det stämmer så ville han väl visa sin framtida arbetsgivare vilken duktig hockeyspelare han är.

Stödet till skadade stjärnan: "Lider med honom"

För sjunde matchen i följd kom Andreas Engqvist att saknas i Djurgårdens laguppställning - och med lite tid kvar innan OS-truppen ska presenteras så är statusen fortfarande oklar på Djurgårdens stora stjärna.

– Det är inte kul alls, man gillar ju Andreas som person och vi saknar honom som hockeyspelare. Det är en bra person bakom ishockeyn också, säger Markus Ljungh.

Och Djurgårdens tränare Robert Ohlsson gav även han sina sympatier till Engqvist:

– Han är inte symptomfri så jag kan inte säga något om hur han ligger till i tid, säger han och fortsätter:

– Man lider med honom, och jag tror att… Han har haft en sån här skada i fjol och var borta länge då. Han är en klok man så han kommer inte rusa för att komma tillbaka.

Även René Bourque klev av skadad vid kvällens match men efteråt kunde Ohlsson ge ett lugnande besked där: "Han spelar nog på torsdag".

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!