Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är han lastbilschaufför? Skämtar du med mig?”

John Westermark, Skellefteå AIK, under lagets bortamatch mot HV71 tidigare i veckan.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
John Westermark, Skellefteå AIK, räddar Patrik Noréns dragning under matchvärmning mot Linköping HCFoto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Craig Conroy, till vänster, under tiden som aktiv spelare i Calgary Flames.Foto: TONY AVELAR / AP
Foto: AP

John Westermark, 25, kör lastbil om dagarna och stoppar puckar på kvällarna.

Och sedan två veckor tillbaka är han Skellefteå AIK:s andremålvakt.

Vid lagets träning i dag kom han också att imponera på Calgary Flames vice General Manager, Craig Conroy.

– De har inte gjort ett mål på den där målvakten än. Han är bra, säger Conroy till Norran. 

Gustaf Lindvalls olycka blev till John Westermarks lycka.

När Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall för ett par veckor sedan skadade sig kom nämligen Skellefteå AIK att vända sig till stadens klubb i Hockeyettan, SK Lejon, för att lösa målvaktskrisen. John Westermark har under säsongen imponerat stort i Hockeyettan där han burit sitt lag med ett stort målvaktsspel.

Det räckte för att Skellefteå AIK skulle känna sig tillräckligt trygga för att ge honom chansen som en av två målvakter i Lindvalls frånvaro. Och även om det ännu inte blivit någon start mellan stolparna så har chansen i SHL-klubben nu gjort att en storklubb i NHL vet vem John Westermark är.

På plats på Skellefteås träning tidigare i dag fanns nämligen Håkan Loob och Craig Conroy från Calgary Flames på plats. Och den sistnämnda var imponerad av Westermarks målvaktsspel.

”Ofattbart att han ger en beröm”

– Jag hörde att han spelade i en lägre serie, men han ser bra ut. Han ser lugn ut och släpper inte in ett mål, säger Conroy till Norran och fortsätter med att inte riktigt förstå att Westermark vid sidan av ishockeyn hade ett heltidsjobb:

– Är han lastbilschaufför i vanliga fall? Skämtar du eller?

Efter träningen kom nämnda lastbilschaufför att ta emot berömmet med glädje.

– Det är ju ofattbart att han ger en beröm, men det är naturligtvis kul. Det är fantastiskt roligt att bara få vara med och träna. Man har ju varit här och kollat matcher och plötsligt får man vara med och köra med dem. Jag lär mig nya saker varje dag och att få jobba med Krister Holm är väldigt kul. Han är ruskigt duktig, säger John Westermark.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Skellefteå – direkt i Messenger 

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”