Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jimmie Ericssons nya besked om framtiden

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

För några veckor sedan gjorde Jimmie Ericsson comeback med SK Lejon i hockeyettan.

För Norran berättar han nu att drömmen om spel på elitnivå lever.

– Från början kändes risken större att jag skulle vara tvungen att sluta än att spela. Nu känns det tvärtom, säger 37-åringen.

På grund av knäproblem blev det ingen kontraktsförlängning för Jimmie Ericsson efter förra säsongen. Skellefteå AIK meddelade att truppen var fylld – och Jimmie Ericsson själv sa att fokus låg på att få ett fungerande liv utan smärtor. 

– Jag var inställd på att först och främst ha ett drägligt liv. Jag vill inte gå och halta. Det finns ju de som har värre skador än mig. Men jag vill ju kunna gå med Elsa till skolan utan att halta. Sedan nästa steg är ju att spela boll, säger han till Norran.

Jimmie Ericsson gjorde comeback

Men i mitten av november gjorde Jimmie Ericsson comeback med SK Lejon i hockeyettan. Drömmen är fortfarande att ta sig tillbaka till elitnivå – men på grund av osäkerheten vill Jimmie själv helst inte prata framtid.

– Det är därför jag har hållit mig undan och inte velat prata med media. Det blir så jobbigt om det skulle kännas riktigt bra en vecka och så säger man det och sen nästa vecka är det dåligt igen. Det har verkligen gått upp och ned, säger han.

Tränat hårt senaste månaderna

Trots att bakslagen kom med jämna mellanrum i början berättar Jimmie Ericsson för Norran att rehabträningen nu gett effekt. Han känner inte längre någon smärta och har kunnat träna hårt de senaste två månaderna. Drömmen lever med andra ord.

– Om jag ska bedöma procentuellt... Från början kändes risken större att jag skulle vara tvungen att sluta än att spela. Nu känns det tvärtom, säger han.