Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Appelgren slutar som tränare för Leksand

Foto: Simon Hastegård

Leksands hårda tider har skördat ett offer.

Andreas Appelgren lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för laget – och lämnar över till Sjur Robert Nilsen.

– Det har varit fyra tuffa år för Andreas, säger klubbens sportchef Tore Jobs till SportExpressen.

Leksand har haft ett riktigt tufft 2015. Sju poäng har det blivit på de senaste tolv matcherna för serieelvan, som ser ut att behöva ställa in sig på att kvala tillsammans med Modo.

Nu har Andreas Appelgren beslutat sig för att lämna tränarposten.

"Fyra tuffa år"

– Vi hade ett avtalat möte i går, gällande hans framtid i föreningen, och då berättade Andreas att han kommit fram till att han inte är aktuell för att leda laget nästa säsong, säger sportchefen Tore Jobs till klubbens hemsida. 

Appelgren ska framöver arbeta som scout åt klubben, samtidigt Sjur Robert Nilsen som tar över ansvaret som huvudtränare.

– Det har varit fyra tuffa år för honom, och han sa åt oss att de här fyra åren får räcka. Han har gjort ett fantastiskt jobb, men fyra år är lång tid att vara tränare i SHL, och det här året har varit speciellt, det är ingen att sticka under stol med, säger Jobs till SportExpressen.

Nilsen har tilldelats tränaransvaret i ett avtal som sträcker sig över två säsonger. Norrmannen anslöt till ledarstaben igen i mitten av februari, efter att ha arbetat med norsk landslagshockey den senaste tiden.

Hyllar efterträdaren

– Hans kunskaper som hockeytränare tror jag få slår i Sverige. Och det avtryck han gjorde i Leksand som assisterande tränare förra året tror jag att få assisterande tränare har gjort i svensk hockey. Sjurs kapacitet som huvudkapacitet kan man inte ifrågasätta, säger Jobs.

Det låter inte som att ni besvikna över Andreas beslut. 

– Nej, nej, det här visar vilken ledare Andreas är. Han sätter föreningen före sig själv. Han ska ha beröm.

Och det låter som att han har förtroende för sin företrädare? 

– Ja, när jag började här så sa han till mig att jag skulle få tillbaka Sjur, att det var den största saknaden i Leksand.