Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Äntligen hemmaplan - då vann Oskarshamn

Oskarshamn vann med 6-3.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Björn Hellkvist tog en tidig timeout.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Efter fem raka bortmatcher fick Oskarshamn åter komma hem – och vinna.

I jakten på en slutspelsplats besegrades Leksand med 6-3.

Oskarshamn-Leksand bjöd under torsdagen på en av säsongens svängigare matcher. Inledningsvis såg mötet ut att bli en ensidig historia när hemmalaget gick ifrån till en välförtjänt 2-0-ledning efter sju minuter mot ett passivt Leksand.

Björn Hellkvist svarade med att ta en timeout. Vad som sades är oklart, men fungerade gjorde det. Bortlaget började skapa chanser och innan första perioden fick man in en reducering. En minut in på den andra perioden var man sedan ikapp.

Om den första perioden tillhörde Oskarshamn, var Leksand det vassare laget i den andra. Men mitt i övertaget skulle misstag leda till två frilägen för hemmalaget. Formstarke Max Veronneau utnyttjade det ena och John Dahlström det andra och plötsligt var det 5-3 och en Oskarshamnsledning åter uppe i två mål. 

Efter missarna skulle inte Leksand lyckas resa sig en andra gång. Efter målexplosionen i matchens två första perioder lyckades Oskarshamn stänga igen och kunde i slutskedet sätta 6-3 i öppet mål.

– Det är en bra insats från start till mål. Vi förtjänar att vinna den här matchen. De lyfter upp sig i den andra perioden, men över 60 minuter rakt igenom löser vi det här på ett väldigt bra sätt, säger Oskarshamns Rickard Palmberg.