Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Straffas igen – har nu 11 matchers avstängning

Foto: C More
Foto: C More

Örebros Jordan Boucher fick matchstraff efter att han crosscheckat Leksands Mattias Ritola.

Nu står det klart att forwarden stängs av fem matcher – något som innebär att han totalt stängts av elva matcher den här säsongen.

I oktober stängdes den kanadensiska forwarden av sex matcher efter en våldsam tackling på Brynäs Linus Öhlund.  Och nu väntar en ny, lång avständning för 25-åringen.

Jordan Boucher fick matchstraff när Örebro slog Leksand i går – och situationen anmäldes till disciplinnämnden.

”När det återstår 6.16 av andra perioden blir det en målvaktsblockering. Det blir lite gruff runt målet. Leksandsspelaren Mattias Ritola trycker klubban i ryggen på Örebrospelaren Jordan Boucher. Boucher vänder sig då om och crosscheckar Ritola mot halsen och ansiktet med en våldsam crosschecking”, skrev disciplinnämnden i anmälan.

Boucher: ”Inte meningen”

Senare under onsdagen kom beskedet att Boucher stängs av fem matcher och tvingas betala 14 375 kronor i böter.

Disciplinnämndens nyckelfaktorer till domen

Tacklingen är respektlös

Stor skaderisk

Det är fråga om återfall i liknande förseelse (se ärende D-SIF-008591)

Jordan Boucher själv kommenterade situationen efter matchen.

– Det gick rätt så fort, och jag tror att jag träffade honom lite högt. Jag har inte sett reprisen, och jag måste göra det innan jag säger något mer. Men känslan var att jag träffade honom lite högt, och det var givetvis inte meningen, säger han till Hockeypuls.