Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Domen mot Larsson – får lång avstängning

Otäcka bilderna på Oscar Sundh – fördes ut på bår
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Oscar Sundh tvingades lämna isen på bår efter en tackling av Emil Larsson. 

Nu står det klart att Larsson stängs av fem matcher och får böta drygt 55 000 kronor för förseelsen.

Det var i slutet av matchen de otäcka scenerna uppstod. Örebro ledde med 2–1 när Oskarshamns Oscar Sundh gick för en kvittering när han försökte nå anfallszon, men fick i stället ta emot en tackling av Emil Larsson. Sundh blev liggandes på isen helt orörlig. 

IKO-spelaren kunde till slut lämna isen på en bår med hjälp av sjukvårdspersonal. 

– Det tog riktigt illa. Sundh har varit med om otäcka smällar och fått tacklingar tidigare i karriären. Så händer det igen. Usch, säger kommentatorn Stefan Klemetz i C More.

Stängs av fem matcher

Nu straffas Emil Larsson för tacklingen. SHL:s situationsrum har anmälde tacklingen till disciplinnämnden som under söndagen beslutade att döma Larsson för checking to the head och straffet blir fem matchers avstängning och böter på 54 625 kronor. 

”Örebros Emil Larsson kommer från sidan och tacklar Sundh och den initiala träffen tar i huvudet. Sundh är inte medveten om att Larsson kommer från sidan då han har två andra Örebrospelare mot sig som puckförare. Larsson kommer från sidan och tacklar Sundh. Första kontakten sker mot huvudet som får en rotation”, står det i anmälan. 

Flera anmälningar

Sundh gav senare under lördagskvällen lugnande besked.

– Han är körd till sjukhus och vi vet inte så mycket mer än att han har sagt till sin flickvän att han är okej, säger Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg till SportExpressen.  

Situationsrummet meddelande ytterligare två anmälningar till disciplinnämnden under söndagsmorgongen. HV 71:s Emil Johansson anmäldes för en crosschecking och Frölundas Anders Grönlund anmäldes för en armbågtackling - båda stängs av i två matcher, beslutade disciplinnämnden.