Foto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg

Andreas Engqvist ser ut att nobba spel i SHL

Publicerad

VÄSTERÅS. Tre Kronor-centern Andreas Engqvist, 27, var med och tog Djurgården till SM-final 2010.

Men en comeback i SHL ser ut att dröja.

– Jag trivs i Ryssland, säger Engqvist till SportExpressen.se.

Det har snart gått fem år sedan Andreas Engqvist spelade för Djurgården. Landslagscentern blev tidigare i veckan pappa för andra gången, men än så länge har han inga planer på att lämna KHL för en flytt tillbaka till Stockholm och Djurgården.

– Jag fick byta Atlant mot CSKA Moskva och jag har kommit till en bra klubb, och jag trivs i Ryssland, säger Engqvist inför Tre Kronors möte med Finland i Västerås på fredagskvällen.

Hyllas av Mårts

Engqvist hyllas av förbundskapten Pär Mårts och det går bra för den skicklige centern i KHL där han är inne på sin tredje säsong.

I vår går kontraktet ut och Djurgården har visat intresse. Vice vd:n K-G Stoppel håller kontakten, men har inte presenterat något kontraktsförslag.

– Nej, vi snackar lite. Men det var mer tidigare på säsongen, säger Engqvist, som ändå följer Djurgården i SHL på distans.

Svenskt sällskap i CSKA

I CSKA Moskva har han sällskap av Simon Hjalmarsson.

– Det var ett tag sedan jag hade en svensk att spela med. Alltid skönt att ha någon att snacka med i omklädningsrummet, säger Andreas Engqvist.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag