Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Andreas Borgman stängs av tre matcher

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Mardrömsbesked för Frölunda i slutspelet.

Andreas Borgman stängs av i tre matcher efter matchstraffet mot Färjestad.

Då riktar stjärnan kritik mot disciplinnämnden. 

– De är inte konsekventa i sina beslut, säger Borgman till GP. 

Det var i slutet av den andra perioden i fredagens första kvartsfinal mellan Färjestad och Frölunda som Andreas Borgman åkte på matchstraffet.

Han knätacklade Färjestads forward Victor Ejdsell, som fick ledas av isen.  Domarna beslutade, efter videogranskning, att ge matchstraff till Frölundabacken, plus ett fem minuter långt powerplay.

På lördagsmorgonen kom disciplinnämndens beslut – Borgman stängs av i tre matcher för knätackling. 

Andreas Borgman gjort sig skyldig till kneeing på sätt som redovisas i anmälan. Han går brett med benen och leder in i tacklingen med sitt högra ben och träffar knä mot knä”, står det i domen.

Andreas Borgman stängs av

Frölundabacken ska dessutom böta drygt 39 000 kronor. 

Ejdsell kunde senare återvända och spela klart matchen. Färjestad lyckades efter matchstraffet kvittera till 2–2 – och fick senare även in 3–2, vilket blev slutresultatet. 

Frölundas tränare Roger Rönnberg beskrev matchstraffet som matchavgörande. 

– Jag vet inte om jag är sugen att kasta fram och tillbaka, men bra att Ejdsell inte är allvarligt skadad som han såg ut att vara. Då såg det ut som att han hade jätteont. Kul att han kunde spela vidare. Knä? Nej, jag tycker det är skenben mot skenben, sa han efter matchen.

Borgman mötte inte media efter matchen, men under lördagens träning uttalade sig backen om avstängningen. 

– Jag tycker det är tråkigt att det drabbar laget och mig, såklart. Jag sätter mig i en inte jättebra situation men tycker inte det är så illa som (Christer) Lärking får det att låta som, säger han till GP.  

Borgman kritisk: ”Det måste bort” 

Han är kritisk till Ejdsell och disciplinnämnden. 

– Jag tycker hela den här grejen med att någon ligger kvar och sedan spelar ... det har hänt flera andra under säsongen och det måste bort från hockeyn, säger han.

GP: Du tror du hade klarat dig bättre om Ejdsell inte fått ont?

– Jag tycker det är så att vi har lägen också. Joel (Lundqvist) får en tackling i huvudet. Ska han lägga sig ner då? Nej, det ska han inte men det är sådant som är tråkigt. Jag tycker också att disciplinnämnden tar väldigt olika beslut beroende på situation. De är inte konsekventa i det. Jacob (Nilsson) blev tacklad senast vi var här och det blev två matcher för den. Var den fulare? Jag är mest bara ledsen att jag inte kan vara med och att det drabbade laget.

Avstängningen är inte Borgmans första under årets säsong. I november stängdes han av i flera matcher, även det efter en knätackling, på Linköpings Broc Little.

Nästa match i kvartsfinalserien mellan Färjestad och Frölunda spelas på söndagen i Scandinavium, med nedsläpp 15.15.