Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

André Petersson om HV71:s och Tre Kronors matchkrock: ”Får inte tacka nej”

André Petersson i Tre Kronor-dressen.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Petersson och hans HV har fått ett litet lyft på slutet.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Ikväll möts HV71 och Luleå i en viktig match, men utan sina respektive poängkungar.

Både André Petersson och Isac Brännström är med Tre Kronor i Malmö.

– I en perfekt värld så hade jag spelat i dag och kommit hit i morgon. Men som jag fick förklarat för mig så var inte detta alternativ, säger André Petersson.

Det är landslagsuppehåll i SHL och HV71 har fyra poäng upp till att hamna över kvalstrecket.

Ikväll spelas en viktig match, som varit tvungen att flyttas, när de får ta sig an Luleå.

Men nere i Malmö sitter lagets poängbästa spelare André Petersson och får se sitt lag spela på distans, eftersom att han blivit uttagen i landslaget.

– Ja, det är ju inte bra, varken för mitt lags del eller för min egen del. I en perfekt värld så hade jag spelat i dag och kommit hit i morgon. Men som jag fick förklarat för mig så var inte detta alternativ utan det var bara åka dit, säger han.

Hur har dialogen gått när ni kom på det här?

Efter matchen i lördags så kom vi egentligen på att det är match på tisdag och då så pratade vi om det. Men då fick jag som sagt förklarat för mig att nej, du måste åka ner.

Petersson förklarar:

– Jag får inte tacka nej utan anledning. Och sen så var det lite körigt för oss förra veckan i HV med tränarbyte och sådana bitar så det var nog inte någon riktigt som som tänkte mer än en dag framåt, om jag ska vara helt ärlig. Utan vi kom lite på det i lördags efter matchen och pratar om det och då fick jag förklarat för mig hur det var.

Blir det nervigt att sitta och se matchen på distans?

– Ja, det blev ju en viktig match så jag hoppas vi kan komma in och spela på den inslagna vägen som vi ändå har jobbat på sista veckorna och spela som ett lag som vi har gjort nu.

Sam Hallam: ”Vi kan slå oss för bröstet”