Andra raka för Luleå – efter formsvackan

Linus Klasen.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Luleå vann mot LHC:
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Inga segrar under ordinarie tid på fyra matcher.

Men borta mot Linköping vann guldfavoriten Luleå igen och är tillbaka på vinnarspåret.

– Det känns som att vi spelar hem matchen på ett säkert sätt, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh i C More.

Luleå kom till bortamatchen mot Linköping med en liten formsvacka i bagaget. Ingen seger under ordinarie tid och bara två poäng på de fyra senaste matcherna har lett till att Luleå rasat lite i tabellen.

Men mot Linköping var man helt tillbaka på vinnarspåret igen efter en seger i förlängningen mot Örebro. 

Nils Lundkvist stod för sitt tredje mål för säsongen när han snyggt placerade in ledningsmålet med fem minuter kvar av den första perioden.

Luleå vann mot Linköping

Därefter utökade Linus Klasen i den andra perioden med ett solonummer där han gjorde bort flera försvarare innan han placerade pucken förbi Niklas Lundström.

Linköping reducerade genom Jonas Holös och den andra perioden slutade 2-2 efter att även Karl Fabricius och Nikola Pasic gjort varsitt mål.

Den sista perioden blev mållös och Linköpings tränare Bert Robertsson tycker att hans lag kunde ha fått med sig poäng från matchen som slutade 3-2 till Luleå.

– Luleå är effektiva. De skapar inte så många målchanser men gör mål på det de skapar. Det går man ändå ge dem, säger Robertsson i C More.

– Vi måste bli starkare med pucken. Vi är ganska ofta först på pucken men tappar den. Vi måste skapa ett starkare spel i anfallszon.

Stridh: ”Kan åka bort lite tid”

Luleås assisterande tränare Henrik Stridh tycker att hans lag har lyft sig jämfört med de senaste matcherna.

– Vi har ett bättre passnisspel och vårdar pucken. Det gör att vi kan åka bort lite tid och samtidigt odla ett anfallsspel. Det känns som att vi spelade hem matchen på ett säkert sätt, säger Stridh.

Luleå går nu upp på 27 poäng i SHL:s tabell efter 14 spelade matcher. Linköping har också spelat 14 matcher och har 14 poäng på näst sista plats i tabellen.