Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anders Forsberg får sparken från SAIK

Skellefteå AIK sparkar tränaren Anders Forsberg sedan han medgett att han är klar för en rival.

Enligt obekräftade uppgifter ska Forsberg ta över Modo nästa säsong.

– Anders valde under torsdagen, inför matchen mot Växjö, att informera spelarna om att han sedan en tid tillbaka gjort klart med en ny klubb, säger ordföranden Pär Nordlund till klubbens hemsida.

– Jag fick 40 minuter på mig att plocka ihop grejorna innan de skulle gå ut med pressmeddelandet, säger Anders Forsberg till Norran.

Serieledande Skellefteå AIK gör sig av med succétränaren Anders Forsberg med en månad kvar till SM-slutspelet.

Forsberg har lett Skellefteå till två raka SM-finaler.

Men anledningen till att han nu får lämna Skellefteå är att han gjort klart med en annan klubb. Enligt uppgifter handlar det om konkurrenten Modo i Forsbergs uppväxtstad Örnsköldsvik.

Nu väljer Skellefteå att avsluta säsongen utan Anders Forsberg i båset.

– Anders är en bra människa som gjort mycket gott för Skellefteå AIK, men vi har tagit det här beslutet för föreningens utveckling och framtid både på kort och på lång sikt, säger Skellefteåordföranden Pär Nordlund till klubbens hemsida.

Assisterande tar över

De assisterande tränarna Stefan Klockare och Bert Robertsson fortsätter tillsammans med målvaktstränaren Krister Holm.

Juniortränaren Hans Wallson befordras och ska hjälpa till med A-laget.

Även sportchefen Lars Johansson tar ett kliv närmare A-laget och blir general manager i klubben.

– Vi vill fortsätta utveckla vårt sätt att spela hockey. Tillsammans delar vi också ett starkt engagemang för Skellefteå AIK Hockey, säger sportchefen Lars Johansson till klubbens hemsida.

"Nackdel att jag varit ärlig"

Anders Forsberg berättar för Norran att han blev kallad till ett möte på måndagsmorgonen med ordförande Pär Nordlund och sportchef Lasse Johansson.

– De sa väl det som de gått ut med i pressmeddelandet. Att jag hade gått bakom ryggen på dem när jag berättade att jag hade gjort klart med en ny klubb, säger han till norran.se.

– Jag är egentligen inte så upprörd. De har tagit beslutet för att de tycker att jag har gått bakom ryggen på dem. Men jag har väntat väldigt länge på att de ska komma med något besked och kunde inte vänta längre. Nackdelen för mig är att jag har varit ärlig och sagt vad som sker, att jag har gjort klart med en ny klubb.

Forsberg lämnade klubben fort.

– Jo, jag fick 40 minuter på mig att plocka ihop grejorna innan de skulle gå ut med pressmeddelandet. Jag plockade ihop mina grejor fort och gick därifrån. Jag ville inte stöta ihop med någon på hallen och behöva snacka om det, eller att ljuga om det, säger han.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!