Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Almen Bibic blir ny hockeyexpert på C More

Sundin enig med Foppa – vill att SHL ska utökas
Almen Bibic.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Nu ansluter han till C More-gänget.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

C More stärker upp sin hockeybevakning.

Enligt uppgifter till Expressen har man gjort klart med tidigare SHL-backen Almen Bibic, som därmed kommer att lämna sitt uppdrag i Rögle.

Under måndagen kunde Helsingborgs Dagblad berätta att Almen Bibic skulle lämna sitt uppdrag som J18-tränare i klubben.

Detta trots att han förlängde kontraktet.

Bibic fanns tidigt med som en av kandidaterna som ny assisterande tränare i Leksand, men klubben valde en annan väg, och Bibic förlängde avtalet med Rögle som J18-tränare.

Men nu kittlar istället någonting annat, och 30-åringen kommer i höst att inleda en helt annan karriär.

Nämligen som ny expert på C More, enligt flera uppgiftslämnare som Expressen pratat med.

Tanken är att Bibic ska jobba med både SHL och Hockeyallsvenskan.

Almen Bibic stärker upp C More

Kanalen har under en längre tid velat stärka upp sitt lag med ytterligare en expert och nu har man lyckats komma överens med Almen Bibic, som därmed lägger sin tränarkarriär tillfälligt(?) åt sidan för att istället agera TV-expert.

Bibic var som spelare aktiv till och med säsongen 2018/2019, då han spelade SHL-hockey för Linköping. I övrigt har han varit SHL-spelare för Rögle och Leksand. Två klubbar han också representerat på allsvensk nivå.

De senaste tre säsongerna har Almen Bibic varit verksam som J18-tränare i Rögle, och senaste säsongen även som assisterande tränare för det svenska U17-landslaget.

Nu kompletterar han C More som i sina SHL-sändningar jobbar med experterna Niklas Wikegård, Sanny Lindström, Staffan Kronwall, Petter Rönnqvist och Johan Tornberg. På de allsvenska sändningarna är det Fredrik Söderström, Mikael ”Daggen” Eriksson och när det gäller Harald Lückner så är inget beslut kommunicerat.