Moracentern Linus Johansson tar klivet till SHL och Djurgården. Foto: Andreas SandströmMoracentern Linus Johansson tar klivet till SHL och Djurgården. Foto: Andreas Sandström
Moracentern Linus Johansson tar klivet till SHL och Djurgården. Foto: Andreas Sandström
Foto: Andreas SandströmFoto: Andreas Sandström
 Foto: Andreas Sandström

Allsvensk center är klar för SHL-klubben

Publicerad

Moracentern Linus Johansson tar klivet till SHL.

Enligt uppgift till SportExpressen är den Troja-Ljungbyfostrade hockeyforwarden klar för Djurgården till nästa säsong.

– Vi kommenterar inga namn nu under säsong, varken bekräftar eller dementerar, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Linus Johansson, 23, har varit ryktenas man den senaste tiden och har kopplats samman med en rad SHL-klubbar varav HV 71, Malmö och Växjö nämnts.

Djurgården värvar från Mora

Enligt uppgift ska Djurgården ha dragit det längsta strået och kommit överens med Linus Johansson inför kommande säsong.

– Det är klart att det finns spelare som vi har långt gångna diskussioner med och det kanske finns spelare som vi också är färdiga med, men vi kommenterar inga namn nu under säsong, varken bekräftar eller dementerar, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Vill vara respektfull

– Det är med respekt för de respektive ledarna och spelarna och klubbar. Vi kommer att vara ganska restriktiva med vad vi kommenterar under slutfasen för nu börjar det bli ganska viktiga matcher som spelas. Det närmar sig slutspel och är det allsvenska spelare man kommenterar så går de in i sin kvalserie och så vidare.

Linus Johansson har gjort 28 poäng (11 mål, 17 assist) på 32 matcher för Mora i hockeyallsvenskan den här säsongen. Den 191 centimeter långe centern gjorde en stark säsong i Storhamar som gick till final i den norska ligan i fjol.

Med plus 13 i plus/minus är han bäst i Mora. Johansson är den senaste i raden av talanger som fostrats i Troja-Ljungby, som även skickat spelare som Roger Johansson, Mattias Weinhandl, Johan Andersson, Oscar Fantenberg och Jacob Larsson till SHL.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag