Alexander Ytterell. Foto: DANIEL ERIKSSONAlexander Ytterell. Foto: DANIEL ERIKSSON
Alexander Ytterell.  Foto: DANIEL ERIKSSON
Foto: DANIEL ERIKSSONFoto: DANIEL ERIKSSON
 Foto: DANIEL ERIKSSON

Alexander Ytterell klar för HV 71

Publicerad

HV 71 har fått sin backvärvning.

De regerande mästarna har hämtat in Alexander Ytterell från Leksand. 

– Jag har följt HV71 sedan jag var liten och alltid velat spela i klubben, säger Yterell till HV:s hemsida. 

Alexander Ytterell hade, likt Leksand i stort, inte en av sina allra mest lyckosamma perioder förra säsongen. Den spelskicklige backen noterades för 12 poäng på 48 matcher.

Nu får Ytterell en ny chans i SHL. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt för HV 71. 

– Alexander är en offensivt duktig back med ett bra skott och en härlig spelförståelse, säger sportchef Johan Hult till klubbens hemsida. 

Ytterell till HV 71

Ytterell är ursprungligen från Vetland, så det blir en återkomst till Småland för hans del. 

– Jag har följt HV71 sedan jag var liten och alltid velat spela i klubben. När nu möjligheten dök upp var det ett lätt val. Jag hoppas att jag kan bidra till lagets offensiv även det senaste året även blivit bättre i det defensiva spelet, säger Alexander Ytterell.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag