Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexander Hilmersson förlänger med Mora IK

Alexander Hilmersson förlänger med Mora.Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN
Alexander Hilmersson förlänger med Mora.Foto: Ludvig Thunman/Kvp/Expressen / KVP/EXPRESSEN

Trotjänaren stannar i det nyblivna SHL-laget Mora IK.

Alexander Hilmerson har skrivit ett nytt kontrakt och gör därmed sin tionde raka säsong i Mora.

– Ska bli häftigt att åka till större arenor och spela tuffare matcher, säger han i ett pressmeddelande.

Född och uppvuxen i Mora har Alexander Hilmerson aldrig representerat någon annan klubb än sin moderklubb Mora IK.

Säsongen 08/09 fick den nu 26-åriga masen debutera i klubbens seniorlag, och efter det har Hilmerson där gjort nio raka säsonger.

Nu står det klart att det också blir en tionde, och elfte, då trotjänaren skrivit på för ytterligare två år i klubben.

– Känns så klart bra att få stanna kvar i moderklubben, målet har ju alltid varit SHL och att få tävla på högre nivåer. Ska bli häftigt att åka till större arenor och spela tuffare matcher för det kommer det självklart bli, så det känns mer än rätt att jag ska stanna och fortsätta på den här resan, säger han i ett pressmeddelande.

Hilmerson placerar sig just nu nia i listan över antal spelade matcher för Mora IK. Med 310 matcher i Mora-tröjan har han 275 matcher upp till Mikael Simons som spelat flest (585) - men om Hilmerson spelar fler än åtta matcher den kommande säsongen kommer han att klättra upp tre placeringar och bli den som spelat sjätte flest matcher i klubben.

Blir den tolfte forwarden i truppen

I och med dagens kontraktsförlängning har det nyblivna SHL-laget Mora nu tolv forwards på kontrakt över kommande säsong.

I går gjorde man klart med Sebastian Hartmann från hockeyallsvenska Almtuna, och sedan tidigare har klubben värvat ytterligare tre forwards då John Persson (Färjestad BK), Jacob Lagacé (Luleå HF) och Michael Haga (Örebro HK) hämtats in från blivande rivaler i SHL.