Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Albert Johansson bekräftar att han lämnar Färjestad efter guldet

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

LULEÅ. Med guldmedaljen runt halsen valde Albert Johansson att berätta om sin framtid under fredagsnatten.

Den som finns i Nordamerika. 

– Jag känner mig redo och vill åka över i höst och testa lyckan där borta, säger FBK-talangen. 

21 år gammal kan Albert Johansson nu titulera sig som SM-mästare. 

Natten mellan torsdag och fredag festade han med sina lagkamrater i bortaomklädningsrummet innan bussen tog laget till flygplatsen för avfärd mot Karlstad.

SportExpressen hann hugga honom innan bussen avgick – och då berättade Albert Johansson om sina framtidstankar. 

Detroit Red Wings äger hans rättigheter, och planen är att flytta över nästa säsong.

– Det är klart, det här är andra säsongen jag varit utlånad nu så vi kommer ta ett snack när allt firande har lagt sig. Jag känner mig redo och vill åka över i höst och testa lyckan där borta. Jag tror att de också tycker att de har läge nu att plocka över mig och ge mig en chans där borta och förhoppningsvis vara där i några år.

Och förhoppningsvis slå sig in i NHL?

– Exakt. Jag har inget annat i tankarna om jag ska åka över. Det är NHL man vill spela i, man vill slåss om de platserna men jag kan inte stå här och säga nu vad det kommer bli. Jag skulle tippa på att jag åker över, då är det training camp, rookieturnering och allt vad det heter där borta. Då får man ta det därifrån men det är klart att mitt mål är att slå mig in i NHL en dag men skulle man hamna i AHL tror jag inte att jag kommer vända hem för det. Jag vill ge det en ärlig chans och vara där borta, lära mig kulturen och livet där borta. Växa som person och hockeyspelare, så får man se vad det slutar.

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Att avsluta med ett SM-guld var precis det Albert Johansson önskade.

– Det var tanken när jag väl fick chansen och möjligheten att stanna kvar här, jag såg alla spelare som skrev på. Det såg såklart jätteintressant ut. Det har varit en lång resa, mycket upp och ner, mycket som hänt i föreningen. Allt från att vara guldtippade redan i sommar till att ingen har trott på oss. ”Färjestad kommer inte vinna något guld” Någonstans sista tio matcherna under slutet av säsongen, sedan har vi i slutspelet har vi steppat upp och visat vilken kapacitet vi har i det här laget. Nu står vi här som vinnare, jag är sjukt stolt över grabbarna där inne och vad vi gjort den här säsongen, vilken resa.