Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Alarmerande uppgifter” om arbetsmiljön i Brynäs

Foto: BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Under tisdagskvällen ska Brynäs IF välja en ny styrelse.

Dagen innan årsmötet rapporterar SvenskaFans om en bristande arbetsmiljö för de anställda i klubben.

– Det har gjorts en psykosocial skyddsrond där vi ser att det finns stora brister, säger Annelie Giselson, ombudsman på fackförbundet Unionen, till sajten.

Brynäs klarade sig kvar i SHL efter seger med 4-1 i matcher i kvalet mot HV71. 

Även utanför rinken har det varit turbulent med chefer och styrelsemedlemmar som lämnat sina uppdrag. Bland annat har klubbdirektören Michael Campese och ordföranden Jürgen Lorenz lämnat klubben.

Brynäs har dessutom tvingats försvara beslutet att låta en våldtäktsmisstänkt spelare delta i kvalet mot HV71 och därefter misstänktes ytterligare en spelare i laget för våldtäkt.

Brister i arbetsmiljön

Nu rapporterar sajten SvenskaFans om ”alarmerande uppgifter” som berättar att personer som jobbar för Brynäs inte mår bra på sin arbetsplats. Bland annat handlar det om brist på kommunikation mellan arbetsgivare och personal, tystnadskultur och en ansträngd arbetssituation.

SvenskaFans har pratat med Annelie Giselson, ombudsman på fackförbundet Unionen och delaktig i arbetsmiljöfrågorna i Brynäs.

– Det har gjorts en psykosocial skyddsrond där vi ser att det finns stora brister inom flera områden i organisationen, säger Giselson till sajten.

Brynäs håller årsmöte

Annelie Giselson säger att undersökningen gjordes för en månad sedan men att arbetsmiljön har blivit ännu sämre sedan dess. Hon tror att en viktig faktor är kommunikationen mellan ledningen och de anställda och hon menar att tisdagens årsmöte blir viktigt.

– Det är svårt att arbeta konkret med många av de arbetsmiljöfrågorna i dag när vi inte vet vilka som styr över Brynäs i framtiden. Det blir mest att släcka små bränder. Men styrelsen har också ett arbetsmiljöansvar och vi kommer att följa upp det arbetet oavsett vad för ny styrelse som tillsätts, säger hon till SvenskaFans.

Brynäs årsmöte äger rum under tisdagskvällen. Då står ordförandeskapet mellan valberedningens förslag Sven Engvall och fabriksdirektören Magnus Kangas.