Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK:s jättetalang klar för spel i SHL

Philip Broberg. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Broberg under junior-VM i vintras. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

17-årige Philip Broberg väntas gå som förste svensk i sommarens NHL-draft. 

Nu är han klar för Skellefteå AIK.

- Det ska bli jäkligt skoj att dra i gång säsongen i Skellefteå, säger han. 

Svenska supertalanger är en stor snackis i NHL. Elias Pettersson, som valdes i draften 2017, har varit en av ligans hetaste spelare den här säsongen. 

Rasmus Dahlin blev förra sommaren den blott andra svensken någonsin (efter Mats Sundin) att väljas som etta totalt i draften och har även han lovordats för sina insatser i Buffalo Sabres. 

Supertalangen Philip Broberg är klar för Skellefteå

När NHL-draften hålls i sommar så förväntas 17-åriga Philip Broberg vara den svensk som går först. De flesta experter placerar backen runt plats 20, men tv-kanalen TSN har Broberg så högt som nummer åtta. 

Nu är det klart att Broberg, som representerade AIK i hockeyallsvenskan den gångna säsongen, nästa säsong tillhör Skellefteå AIK. 

- Det känns som en riktigt bra möjlighet! Det är ju en klubb som varit bra på att driva unga backar och spelare framåt i sina hockeykarriärer tidigare så jag hoppas kunna vara en av dessa i framtiden. Jag är jätteglad att de ville ha mig, säger Broberg i ett pressmeddelande. 

Vann U18-VM-guld med Småkronorna

Broberg var den gångna säsongen med att vinna U18-VM-guld med Småkronorna. 

- Det känns jättekul att få in Philip som är en av de mest lovande unga spelarna vi har i Sverige. Han är en väldigt seriös kille som sticker ut med sin fantastiska skridskoåkning och gillar att följa med upp i det offensiva spelet. Detta tror vi han kan fortsätta förbättra och utnyttja hos oss så det ska bli oerhört intressant att följa hans utveckling här i Skellefteå AIK, säger Skellefteås GM Erik Forssell. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!