Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK:s hopp inför kval- serien - skadade duon

AIK-spelarna jublar.
Foto: Tommy Pedersen

AIK-forwarden Björn Melin har missat mer än halva säsongen.

Siktet är inställt på en comeback för honom och lagkaptenen Patric Blomdahl i kvalserien.

– Vi har ett stort hopp om det, säger AIK:s sportchef Daniel Rudslätt till SportExpressen.se.

Björn Melin har gjort 19 poäng (6 mål, 13 assist) för AIK i SHL. Den rutinerade forwarden har bara kunnat spela 25 av de 53 matcherna och på grund av handskador.

Förhoppningen är att han ska vara tillbaka i AIK när kvalserien börjar om knappt två veckor.

– Man kan aldrig vara säker när det handlar om skador. Det beror på hur det läker. Vi gör regelbundna tester på honom och gör någon i veckan också. Han är på is, det är det viktiga och det har han varit väldigt länge så han har skridskoåkningen, säger AIK:s sportchef Daniel Rudslätt.

"Tufft virke"

Lagkaptenen Patric Blomdahl är knäskadad och har missat fem matcher under säsongen.

– Han kör rehabträning. Det är tufft virke i Blomdahl så jag har stort hopp om att han ska vara tillbaka också, säger Rudslätt.

Det är frågetecken för ljumskskadade backen Daniel Josefsson.

– Vi är ganska försiktiga. Daniel Larsson stod över några matcher och Josefsson har gått och vilat lite och vi kanske vilar honom i morgon. Vi försöker vara smarta, säger Daniel Rudslätt.

"Väntar på klartecken"

AIK har gjort sig av med centern Teemu Ramstedt och tappat erfarne Esa Pirnes. Förra veckan värvade AIK forwardsduon Akim Aliu och Carsen Germyn samt den Stanley Cup-vinnande backen Jordan Hendry.

De tre kanadensarna har inte klart ännu med sina speltillstånd. AIK vill gärna ha dem i spel i någon av de två sista matcherna (Växjö, borta och Frölunda, hemma).

– Vi väntar på klartecken från Migrationsverket och hoppas det blir så snart som möjligt. Pappren har kommit in lite olika. Akim ligger närmast till hands, sedan Carsen och Jordan efter det, säger AIK:s sportchef Daniel Rudslätt.