Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK:s drömvärvning
- Kristian Huselius

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ansluter i dag. Bajenfostrade Kristian Huselius börjar träna med AIK. Den svenske NHL-forwarden spelade bara två matcher för Columbus Blue Jackets förra säsongen. Foto: joel marklund/bildbyrån
Foto: Joel Marklund

AIK är ett steg närmare sin drömvärvning.

I dag ansluter NHL-forwarden Kristian Huselius till klubben för att fortsätta sin träning och rehabilitering under uppsikt av Stockholmsklubben.

- Det är ett jättebra tillfälle att få hjälp av AIK, sen får man se vad som händer, säger Huselius.

Den svenske NHL-forwarden Kristian Huselius går en lång väg för att ta sig tillbaka till hockeyn igen.

I fjol spelade han bara två matcher för Columbus Blue Jackets.

- Just nu försöker jag bara stärka upp musklerna kring höften där jag opererade mig, jag kom tillbaka för tidigt efter en skada och slog upp allt. Det är en skada man måste vara försiktig med, jag tar allt i rätt takt nu för att inte få ett bakslag, säger Huselius.

Huselius bor i Tyresö

Samtidigt uppvaktas han bland annat av AIK som drömmer om att värva den 33-årige Hammarbyprodukten.

Huselius är bosatt i Tyresö nu och AIK:s sportchef Anders Gozzi hymlar inte om intresset för Huselius.

Nu kan SPORT-Expressen berätta att Huselius kommer att ansluta till AIK redan i dag - för att fortsätta sin träning och rehabilitering med klubben.

- Vi har sagt så att eftersom han bor i Stockholm kan vi hjälpa till och det är förstås en bra sak, väljer han sedan spel i elitserien kanske det kan vara lättare att komma överens. Men vi har inte skrivit något kontrakt nu eller liknande, säger Anders Gozzi.

"Har tränat mycket själv"

Huselius:

- Det är ett bra tillfälle för mig, jag har tränat själv mycket och nu får jag hjälp av AIK med vissa saker och sen är det skönt att få en annan miljö också, säger han.

När tror du att du är redo att börja träna på is?

- Det är jättesvårt att säga, det får ta den tid det tar tills allt känns bra. Jag kan verkligen inte säga något datum eller så, säger Huselius.

Hur ställer du dig till eventuellt spel i AIK?

- Jag är faktiskt inte i det stadiet att jag börjat fundera på det.

- Det är ett jättebra tillfälle att få hjälp av AIK.

- Sen får man se vad som händer, säger Kristian Huselius.

... och här är tre andra heta lediga spelare

Daniel Fernholm

28 år, back. Senaste klubb: IFK Helsingfors.

Kommentar: Brynäs, HV och Frölunda har samtliga uttryckt att man är intresserade av Fernholms tjänster, men backen avvaktar för att se över intresset i KHL.


Mika Hannula

33 år, forward. Senaste klubb: Espoo Blues.

Kommentar: Hannula vill utomlands och helst till Ryssland. Än så länge har han valt att inte se över sina möjligheter i elitserien. Men chansen ökar ju längre tiden går.


Matt Murley

32 år, forward. Senaste klubb: Timrå IK.

Kommentar: Amerikanen har två säsonger i elitserien bakom sig. Först i Linköping under en kortare period och nu senast Timrå. Blev lagets interna poängkung förra vintern med 31 poäng.