Mattias Janmark skadade sig under Karjalaturneringen och får nu vila. Foto: Niklas Larsson
Mattias Janmark skadade sig under Karjalaturneringen och får nu vila. Foto: Niklas Larsson

AIK vilar Janmark - lär vara tillbaka på lördag

Publicerad

AIK:s knäskadade Tre Kronor-forward Mattias Janmark är på bättringsvägen.

Men både han och backen Jonas Liwing får vila från matchen mot Leksand i kväll.

– Det är en lång säsong, och de är snart tillbaka, säger AIK-tränaren Rikard Franzén till SportExpressen.se.

Det var i söndagens match i Karjalaturneringen i Helsingfors som AIK:s landslagsforward Mattias Janmark blev knätacklad av den finländske lagkaptenen Leo Komarov, som fick matchstraff.

Janmark fick rejält ont i vänsterknäet och stod över från tisdagens match mot HV 71.

– Mattias ser piggare ut nu. Det kunde ha gått mycket värre och jag tänkte direkt när smällen var att nu blir han borta i flera veckor, säger AIK:s tränare Rikard Franzén.

Mattias Janmark, som är lagets mål- och poängkung, tränade på is med AIK i går, men går ännu inte för fullt.

Vid lunchtid på torsdagen tog Franzén beslutet att inte låta Janmark spela mot Leksand på lördagskvällen.

Samma sak gäller för backen Jonas Liwing som har ljumskproblem. Liwing är lagets assistkung och bäste poänggörare bland backarna.

– Jag räknar med att Janmark och Liwing kan spela på lördag mot Frölunda. Så ser läget ut nu, säger AIK-tränare Rikard Franzén.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag