Foto: C More.
 Foto: C More.

AIK tredje raka förlust i förlängning: "Klantigt"

Publicerad

Tre förlängningar - tre förluster.

AIK:s elitseriemardröm fortsätter.

På onsdagskvällen avgjorde Brynäs i numerärt överläge när Ryan Gunderson tryckte in 4–3 i förlängningen - efter att AIK haft för många spelare på isen.

– Det är otroligt klantigt, säger Dick Tärnström C More.

Det vill sig inte för AIK i elitserien.

På onsdagen kom lagets tredje raka förlust - och precis som tidigare kom förlusten i förlängning.

För tredje matchen i rad drog AIK på sig en utvisning i förlängningen och för tredje matchen i rad utnyttjade motståndarna det numerära överläget.

"Lite tufft"

Brynäs Ryan Gunderson drog till med ett dragskott utifrån och fixade segermålet fram till 4–3.

Det numerära överläget kom till efter att AIK skickat in en spelare för mycket på isen och därmed fått en utvisning.

– Det är lite tufft tycker jag. Samtidigt är det otroligt klantigt. Det är tredje matchen i rad som vi får en utvisning mot oss i förlängningen, säger AIK:s Dick Tärnström till C More.

Innan förlängningen hade AIK hämtat upp 1–3 till 3–3 genom mål av Nicklas Jensen och Victor Ahlström.

Tre granskningar

Laget fick dessutom tre situationer videogranskade, men ingen av granskningarna gav mål.

– Klart att det är bittert. Jag tycker att vi ligger på bra i andra och tredje. Vi är värda mer än en poäng, säger Dick Tärnström.

I Brynäs svarade Jonas Nordquist för fyra assist när mästarlaget tog sin andra seger för säsongen.

Man väntar dock på första trepoängaren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag