Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

AIK-stjärnan: Var är alla experter nu?

Publicerad
Uppdaterad
Nykomligen AIK slog ut grundserievinnarna med sensationella 4-0 i matcher. Prestationen är historiskt bra - och nu skickar AIK en passning till de som sågat lagets chanser.
- Var är alla experter nu?, säger Kent McDonell enligt TV4.
AIK säkrade sin plats i slutspelet i sista omgången av grundserien. Nu har laget chockat hockey-Sverige och krossat svenska mästarna HV71 med 4-0 i kvartsfinalserien. Tisdagsmatchen på Hovet slutade 4-1 till hemmaplaget efter en kämpainsats.
- Det är sagolikt bra av AIK, säger Leif Boork i TV4.

"Är sensationellt"

Endast en gång tidigare i historien har en nykomling slagit ut grundserievinnaren i kvartsfinalen. Det var säsongen 1986/1987 när just AIK slog ut Djurgården.
- Det här är sensationellt. En oerhört stark prestation, säger Leif Boork.
Fasth storspelade igen
Nyckeln till segern i den fjärde matchen lagen emellan blev precis som tidigare målvaktsspelet. Viktor Fasth bombardes i andra perioden med skott från HV71. Per Ledin satte också 1-0 åtta minuer in i perioden men några fler mål för gästerna blev det inte.
- HV71 kunde varit i ledningen efter andra perioden med ett par mål och VIktor Fasth inte spelat så bra, säger Leif Boork i TV4.

"Var är alla experter?"

Efter matchen skickade AIK:s Kent McDonell en passning till alla experter som dömt ut laget inför säsongen - och inte minst inför matchserien mot HV71. Enligt TV4 sa McDonell "var är alla experter nu?". Men kanadensaren blickar redan nu framåt mot semifinalen.
- Vi ska träna i morgon och göra oss redo för nästa omgång, säger McDonell i TV4.
Lagkaptenen Dick Tärnström var givetvis nöjd med segern. Han menade att AIK:s segerrecept helt enkelt hårt jobb.
- Jag tycker att vi över fyra matcher jobbar mycket hårdare än de gör. Vi har lyft oss otroligt mycket under sista delen av säsongen och vi har blivit bättre för varje match, säger Tärnström.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag