Foto: Jan Düsing
 Foto: Jan Düsing

AIK om den röriga Nylander-situationen

Publicerad
Uppdaterad
I dag skrev HockeyExpressen.se att AIK valt att nobba Michael Nylander, 39, igen.
Nu berättar sportchefen Anders Gozzi om den röriga diskussionen med Nylander - och varför valet föll på Rastislav Pavlikovsky.
- "Nyllet" ville att vi skulle sköta allt med hans agent. Sen har det ringt nån engelsk agent och nån svensk också så vi känner att det är nej. Det har varit lite fladdrigt, säger Gozzi.
Många vill se schweiz-proffset Michael Nylander i elitserien efter jul när kontraktet med ZSC Lions löper ut.
Nylander har flaggat för en comeback men precis som i september så har AIK bestämt sig för att stänga dörren för veteranen.

Vet inte vad han vill

Nu berättar sportchefen Anders Gozzi om beslutet.
– Det är olika anledningar. Jag har fortfarande inte riktigt fått något besked kring vad “Nyllet” vill egentligen. Han ville att vi skulle sköta allt med hans agent. Sen har det ringt nån engelsk agent och nån svensk också så vi känner att det är nej. Det har varit lite fladdrigt, säger Gozzi.
Valet föll i stället på Rastislav Pavlikovsky som spelade för AIK i fjol och gjort bra i från sig senaste tiden i allsvenska Mora, där han skrev på ett korttidskontrakt för någon vecka sedan.
– Han gjorde ett fantastiskt bra jobb här i fjol och vi vet vad vi får av honom. Han vill verkligen hit också, säger Gozzi.

Pavlikovsky ansluter

Just den detaljen att Nylander inte visat tydligt nog att han ser AIK som ett bra alternativ är en stor del i varför AIK valt att stänga dörren för honom två gånger om den här vintern, enligt uppgifter till HockeyExpressen.se.
Nästa helg ansluter Pavlikovsky till sin nya klubb.
– Han kommer nästa helg, och tränar första träningen på måndag sen spelar vi 22:a december mot Djurgården, säger Gozzi.
 Kommer ni värva fler spelare?
– Det kommer det nog inte bli, säger Gozzi.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag