Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK erbjuds utländska stjärnor från NHL

Foto: Mikael Sjöberg

NHL-lockouten rycker närmare.

Redan för några veckor sedan fick AIK:s sportchef Anders Gozzi telefonsamtal från Nordamerika.

– Jag har blivit erbjuden toppspelare från NHL. Utländska spelare, säger Gozzi till HockeyExpressen.se.

Inte mycket tyder på att NHL och spelarfacket NHLPA hinner komma överens om ett nytt kollektivavtal innan det gamla löper ut i morgon.

Lockouten är snart ett faktum.

Elitseriens sportchefer lär få ta emot nya samtal från NHL-agenter och NHL-spelare som undersöker möjligheten att komma och spela i Sverige.

"Vill komma"

AIK:s Anders Gozzi har blivit erbjuden vad han beskriver som "utländska toppspelare" från NHL.

– De vill komma och spela för AIK och hörde av sig innan Hockeyligan beslutade att vi inte ska ta in några lockoutade NHL-spelare på korttidskontrakt, säger Gozzi.

– Men jag tycker ändå att det är ett bra beslut och AIK står bakom det. Det kan bli en baksmälla den dag lockouten slutar och NHL-spelarna ska åka tillbaka.

Fyllt kvoten

AIK har fyllt sin kvot av icke-EU-spelare i och med värvningen av Broc Little och den kanadensiske backen Josh MacNevin som ansluter på artistkontrakt den 1 oktober.

Men om det blir en långvarig lockout i NHL och Hockeyligan ändrar sitt beslut och låter de lockoutade NHL-spelarna komma till elitserien tror AIK:s sportchef Anders Gozzi att kvoten för icke-EU-spelare kan komma att utökas från två till fler spelare.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!