Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Färjestad krossade Dif i måstematchen

Johan Ryno öppnade målskyttet efter knappt tre minuter. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Färjestad vann med 8-2. Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

KARLSTAD/STOCKHOLM. Tre mål på tio minuter.

Färjestad chockstartade mot Djurgården.

Och vann till slut den femte semifinalen i Löfbergs arena med förkrossande 8-2.

– Det är skönt att förlänga säsongen, men vi måste vinna två matcher till, säger hattrickskytten Johan Ryno.

Djurgården hade matchboll i semifinalserien mot Färjestad.

Seger i Karlstad under söndagen och stockholmarna skulle vara SM-finalklara. Men det var hemmalaget Färjestad som fick en drömöppning i den femte matchen då Johan Ryno skickade in 1-0 i den tredje minuten.

 Endast 23 sekunder senare var det dags igen.

Målskytt den här gången: Marcus Nilsson.

Färjestad chockade Djurgården, vars tränare Robert Ohlsson tvingades till en extremt tidig timeout efter två snabba mål i baken.

– Vilken start man har gjort i Färjestad, som har ändrat om lite i formationerna inför den här matchen, säger experten Sanny Lindström i C More.

3-0 till Färjestad efter tio minuter

Expertkollegan Niklas Wikegård:

– Helt rätt att ta en timeout. FBK har startat kanonbra och leder rättvist. Djurgården ser trögt ut, säger han.

I den tionde minuten kom mål nummer tre från Färjestad, då Johan Ryno höll sig framme och snappade upp en retur.

Fem minuter in i den andra perioden fullbordade sen Johan Ryno sitt hattrick då han satte 4-0 för Färjestad. Det var droppen för Dif-målvakten Adam Reideborn, som ersattes av Robin Jensen.

Men målfesten slutade inte där. Djurgården fick förvisso in en reducering genom Dick Axelsson, men när Oskar Steen satte 6-1 i mitten av den andra perioden rann det över för Dif-stjärnan.

Axelsson konfronterade domarna och åkte på matchstraff.

I omklädningsrummet fick han sen se sitt tidigare lag Färjestad göra ytterligare två mål och matchen slutade med en förkrossande 8-2-seger till Färjestad.

Färjestad krossade Djurgården med 8-2

Färjestads Marcus Nilsson hade en helt okej match med ett mål och tre assist.

– Vi spelade fantastiskt bra. Vi spelar som bäst när det gäller och det är klart att vi fick ny energi i kedjorna efter att ha gjort om lite, säger han till C More.

Johan Ryno var snäppet värre med sitt hattrick.

– Det är skönt att förlänga säsongen, men vi måste vinna två matcher till. Det är vår målsättning. kul. Att få spela de här matcherna och vinna de här matcherna som betyder någonting, det är en fantastisk känsla. Det måste vi göra två gånger till, säger han och fortsätter:

– Vi fick en tuff start inför serien och vi kom samman som grupp och vi vet att vi är riktigt bra. Det gäller att fortsätta tro på det som vi gör. Vi spelar vårt spel och vi får utdelning. Matchen blir vad den blir. Men vi börjar i rätt ände, forecheckar hårt, jobbar hårt och skapar lägen. Nu fick vi några studsar med oss om vi inte haft innan, då blir det utdelning.

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson:

– Det är en ny match på tisdag. Det är inte mycket vi kan ta med oss från i dag. Jag vet inte vad som hände, det kanske var en mental urladdning senast och att vi var kvar uppe bland molnen. Vi kom inte ner på jorden och det såg ganska uppgift ut, säger han.

 

Djurgården leder matchserien med 3-2 och kan bli klart för SM-final på tisdag, då match sex spelas i Stockholm.