Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Agentens ilska efter Leksands passning

Åslin. Foto: Ola Westerberg

Samtidigt som Leksand presenterade dagens nyförvärv Lukas Ericsson passade sportchefen Tore Jobs på att ge en känga till David Åslin som lämnat klubben.

Men nu slår hans agent Jacob Hedin tillbaka mot kritiken.

– Jag tycker att det är ytterst beklagligt att man hänger ut David i det här läget där vi hela tiden har varit helt ärliga om att SHL är hans högsta prioritet, säger Hedin till hockeysverige.se.

Tidigare under onsdagen presenterade Leksand sitt nyförvärv Lukas Ericsson - och samtidigt gick sportchefen Tore Jobs till hård attack mot David Åslin som lämnat klubben för spel i Rögle.

– David har sin fulla rätt att göra det. Men samtidigt, Leksand tar honom från Växjö när han i princip inte har fått vara med i laget och han kan göra sig ett namn i svensk hockey. Då tycker jag att man kan ha en dialog. Men det är den värld vi lever i och det är hans fulla rätt att göra, sa Jobs då.

"Ytterst beklagligt"

Jobs berättade också att Åslins agent Jacob Hedin meddelat honom om övergången via sms, men nu slår Hedin tillbaka mot kritiken.

– För det första tycker jag att det är ytterst beklagligt att man hänger ut David i det här läget där vi hela tiden har varit helt ärliga om att SHL är hans högsta prioritet. Det har jag talat om för Tore redan från dag ett då vi började diskutera Davids framtid, säger Hedin till hockeysverige.se.

– Vi gjorde sedan klart med Rögle under eftermiddagen. När David bestämt sig för Rögle fick jag inte tag i Tore på telefon. Därefter skickade jag mycket riktigt ett sms till honom för att egentligen bara bekräfta det jag hade sagt till honom på fredagen, men då var han inte klar för någon ny klubb.

"Är helt felaktigt"

Hedin förklarar också att det var ett svårt beslut för Åslin att ta, men att han samtidigt vill passa på att spela på högsta nivå under den tid som det är möjligt.

Han menar också att det inte bara var Leksand som var intresserade av att värva Åslin när han valde att skriva på för klubben.

– Jag tycker att det är tråkigt att man ska hänga ut David som gjort sitt yttersta för att den här degraderingen inte skulle hända. Leksand målar ju upp en bild av att de i princip lyfte upp honom från avgrunden när han valde att återvända från Växjö vilket är helt felaktigt då han hade flera andra bud. Det var snarare så att när Leksand kallade så kom David för han ville ställa upp för klubben, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!