Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Adam Werner ersätter Oscar Alsenfelt i Malmö

Adam Werner.
Foto: FRED GREENSLADE / AP TT NYHETSBYRÅN
Oscar Alsenfelt.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Nu är det klart, även officiellt.

Adam Werner ersätter Oscar Alsenfelt i Malmö Redhawks.

Mariestadsprodukten presenterades idag av klubben.

– Med Adam och Daniel Marmenlind så får vi ett ungt målvaktspar som båda kommer att tävla varje dag för att bli bättre säger sportchefen Björn Liljander i ett pressmeddelande.

Det har gått över två månader sedan SportExpressen kunde berätta det som varit en av silly seasons mest infekterade affärer.

Oscar Alsenfelt sparkades ut trots ett år kvar på kontraktet, och Adam Werner skulle plockas in som ersättare.

Alsenfelt bekräftade Redhawks kort därefter, men parterna har ännu inte kommit överens om hur man ska gå vidare och klubben betalar fortsatt hans lön.

Adam Werner klar för Malmö Redhawks

Adam Werner har man däremot inte bekräftat, förrän nu. Anledningen är att Werner har spelat hockey i Calgarys farmarlag Stockton, fram till i förra veckan, då man fick se sig slagna i semifinalen av Calder Cup-slutspelet mot Chicago Wolves.

Nu har Adam Werner skrivit på ett tvåårskontrakt med Malmö

– Adam har jag följt under en längre tid och haft koll på sedan han var 15 år och skulle in på hockeygymnasium. Han är en storväxt och modern målvakt som testat vingarna på andra sidan Atlanten och på ganska kort tid har han skaffat sig en stor erfarenhet. Nu vill han komma hem och vara med på vår resa och i honom får vi en målvakt som vill framåt och driver för att ta nästa kliv, säger sportchefen Björn Liljander.

Werner har spelat för Färjestad och Björklöven tidigare i Sverige. Men de senaste tre säsongerna har har representerat Colorado och Calgarys organisationer. Under tiden i Colorado spelade han NHL-matcher, men i Calgary har det uteslutande handlat om AHL-spel med Stockton.

– Jag tycker att Malmö har något riktigt intressant på gång, och har fått en bra bild av gruppen och den ser jag verkligen fram emot att få bli en del av. Jag är övertygad om att vi kan göra något riktigt bra tillsammans, säger Adam Werner i en kommentar.