Abbotts tunga besked – nu är karriären i fara

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Per Friske
Foto: Olle Wande

Cam Abbott senaste hjärnskakning kan ha inneburit slutet på spelarkarriären för kanadensarens del.

Det bekräftar Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström.

– Vi har fått flera signaler om att det är färdigspelat för honom, säger Bergström till Norrbottens-Kuriren.

Det var i första kvartsfinalen mellan Luleå och Frölunda som den förödanden smällen delades ut. Erik Gustafsson satte in en axeltackling mot huvudet på Cam Abbott.

Abbott har en historia av hjärnskakningar och många fruktade att Gustafssons smäll skulle tvinga fram ett tidigt avslut på karriären.

– Jag hoppas verkligen att han lägger av nu, sa Abbotts forne läkare Yelverton Tegner när Norrbottens-Kuriren pratade med honom.

"Fått flera signaler"

Och nu bekräftar Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström att det finns en reell risk att Abbott lägger skridskorna på hyllan.

– I Cams fall handlar det om hans eventuella framtid, om han ska starta en ny karriär eller spela ishockey. Vi har fått flera signaler om att det är färdigspelat för honom. Åtminstone på ett längre tag, säger Bergström till Norrbottens-Kuriren. 

– Han kunde ju inte avsluta säsongen på grund av sin hjärnskakning. Det där är framförallt en medicinsk fråga, men det råder signaler om att det är färdigspelat.

"Vill inte prata om det"

Abbott var tillbaka på isen och tränade med resten av Luleå i mitten av mars. Då sa han att han inte hade några direkta planer på att lägga av.

– Jag uppskattar allas omtanke och jag är definitivt medveten om min historia. Jag är 31 och när jag slutar vill jag ha en bra hälsa. Alla skulle tänka på det. Men nu tänker jag på att vara 100 procent frisk, sa han då. 

När Norrbottenskuriren frågar nu är stjärnan mindre talför.

– Rykten... Jag vill inte prata om det här nu, säger han.