Abbott: "Tycker att jag förtjänar mer respekt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Chris Abbott, 31, är irriterad på Luleå Hockey.

Varför?

Förhandlingarna om ett nytt kontrakt har dragit ut på tiden – och nu har han bara blivit erbjuden ett år till.

– Jag tycker att jag förtjänar lite mer respekt, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Chris Abbott, lagkapten i Luleå Hockey, med sex säsonger i klubben, vet inte om han kommer att skriva på för en sjunde.

Abbott är besviken på Luleå efter en – enligt honom – seg process.

Och när Luleå väl erbjudit honom ett kontrakt, löper det bara över ett år till.

Abbott kommer att åka hem till Kanada efter påsken, och säger till Norrbottens-Kuriren att han i detta nu inte är överens med klubben om något.

– Jag hade ett kort samtal med "Osten" (Lars Bergström, sportchef) i onsdags när jag fick det skrivna kontraktsförslaget, men sedan har jag inte hört något, säger Chris Abbott.

– Jag är besviken på processen, men det är väl nödvändigt. Jag förstår inte riktigt varför det har dragit ut så på tiden. Tränarna vill att jag stannar. Jag tycker att jag förtjänar lite mer respekt när jag spelat sex år i klubben, tidigt visat vad jag vill och dessutom är kapten för laget, säger han.

"Luleå är min första prio"

Chris Abbott säger dessutom att kontraktsförslaget bara gäller honom, och inte brorsan Cam, som han kamperat ihop med under hela karriären.

Luleålagkaptenens ambition är att stanna i klubben och staden, men han avslutar intervjun med att säga att det lär finnas fler intressenter.

– Jag är övertygad om det och ska stämma av med min agent. Men alla vet nog vid det här laget att Luleå är min första prio. Jag vill vara en del av det här laget och fortsätta resan mot att vinna titeln med klubben.