Foto: Per FriskeFoto: Per Friske
 Foto: Per Friske
Foto: Olle WandeFoto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Abbott tillbaka på is: "Vill ha en bra hälsa"

Publicerad

LULEÅ/STOCKHOLM. Cam Abbott har hämtat sig efter den tuffa tacklingen från Erik Gustafsson.

Nu satsar Luleå-stjärnan på att spela slutspelshockey igen – samtidigt som han prioriterar den egna hälsan.

– Jag är definitivt medveten om min historia. Jag är 31 och när jag slutar vill jag ha en bra hälsa, säger Abbott.

I första kvartsfinalen mellan Luleå och Frölunda kom smällen. Erik Gustafsson ville sätta stopp för Cam Abbott och använde en axeltackling mot huvudet för att fälla LHF-stjärnan.

När Abbott reste sig syntes blodvite och Luleå-organisationen var mäkta upprörd.

Men i dag var Abbott, 31, tillbaka på isen. Under tisdagspasset fanns han med och tränade med resten av Luleå.

"En stor smäll"

Då berättade Abbott att han siktar på att vara tillbaka för att spela i slutspelet.

– Jag har fått många smällar. Den här var ganska stor. Men jag kom upp utan problem. Det har känts okej de senaste fem dagarna, säger Abbott.

– Jag mår bra. Det är skönt att vara på isen.

Abbott har en historia av hjärnskakningar och många fruktade att Gustafssons smäll skulle tvinga fram ett tidigt avslut på karriären.

– Jag hoppas verkligen att han lägger av nu, sa Abbotts forne läkare Yelverton Tegner när Norrbottens-Kuriren pratade med honom.

"Det är frustrerande"

Och Abbott grämer sig över att återigen behövt ta itu med en huvudskada.

– Det är frustrerande. Jag har gått tre hela säsonger utan problem nu. Det finns ett stigma mot huvudsmällar, och det är kanske rättvist. Alla känner till mitt förflutna.

Var det rätt beslut att stänga av Gustafsson i en match?

– Svenska hockeyförbundet fattar sina egna beslut. Personligen tror jag att han visste att jag inte hade pucken. Jag var i en känslig position, men jag satte mig själv i den.

Var det för snällt?

– Det tänker jag inte kommentera.

Är du upprörd på Gustafsson?

– Han spelar bara spelet. Man ser på serien att det kommer att vara ett krig.

Abbott har inga direkta planer på att lägga av, trots sin historia av hjärnskakningar.

– Jag uppskattar allas omtanke och jag är definitivt medveten om min historia. Jag är 31 och när jag slutar vill jag ha en bra hälsa. Alla skulle tänka på det. Men nu tänker jag på att vara 100 procent frisk, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag