Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Abbott om Ledin: "Jag
tyckte inte om honom"

Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Foto: Peter Skaugvold

I våras kom beskedet att Chris Abbott lämnar Luleå för konkurrenten HV 71.

Nu har han anslutit till laget - och berättar om målet för säsongen och relationen till före detta lagkamraten Per Ledin.

– När jag spelade mot honom hade jag en väldigt stark åsikt om honom och jag gillade honom inte. Men efter att ha spelat med honom ser jag Ledin som en av de bästa lagkamrater jag har haft, säger Abbott till Jönköpings-Posten.

I våras blev det klart att Chris Abbott lämnar Luleå för spel i HV 71. Efter att först ha skrivit ett öppet brev där han bekräftade att han lämnar Luleå presenterades Abbott för SHL-konkurrenten.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Jönköping och spela för HV 71 med sin fantastiska atmosfär i arenan. Johan Hult och jag har haft en bra dialog under hela processen och det märks vilken fin organisation HV 71 är, kommenterade kanadensaren då.

"Gillade honom inte"

Och nu har Abbott anslutit till sitt nya lag.

– Det känns underbart. Nu har jag äntligen träffat spelare och ledare och det känns riktigt spännande. Johan (Hult) och Johan (Davidsson) har verkligen gjort ett bra jobb när de har satt ihop detta lag. Jag hoppas bli en del av laget och hjälpa dem så gott som jag kan till att vinna, säger han till Jönköpings-Posten.

Samtidigt berättar han om sin relation till före detta Luleå-lagkamraten Per Ledin, som han tidigare också mött flera gånger när Ledin spelade i HV 71.

– När jag spelade mot honom hade jag en väldigt stark åsikt om honom och jag gillade honom inte. Men efter att ha spelat med honom ser jag Ledin som en av de bästa lagkamrater jag har haft. Per är en mycket bra kille, säger Abbott.

"Ska göra mitt bästa"

Kanadensaren menar att han ser fram emot att ha Kinnarps arena som hemmaplan - och målet för säsongen är glasklart.

– Målet är att vinna SM-guld. Laget har vunnit tidigare och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att vinna igen, säger han.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!