Chris Abbott. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅNChris Abbott. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Chris Abbott. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅNFoto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
 Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅNFoto: Stefan Persson / BILDBYRÅN
 Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Abbott har opererats - karriären kan vara slut

Publicerad

Chris Abbott har opererats för sin skada och står utan kontrakt till nästa säsong.

Nu kan karriären vara över för den 33-åriga kanadensaren.

– Jag har svårt att se att någon ska kunna göra någon form av uttalande kring hans skada och framtid utifrån att han just opererades i går, säger Johan Hult, general manager i HV 71.

Efter en olycklig situation som uppstod vid en av HV 71:s träningar inför SM-finalen var olyckan framme - Chris Abbott brakade med full kraft in i sargen, och tvingades på grund det att åka in till sjukhuset där han då blev kvar över natten.

Det skulle också visa sig att skadan var av den allvarliga karaktären att operation krävdes.

I tisdags genomfördes den.

– Jag har pratat med Chris kort i dag, han opererades i går och jag har svårt att se att någon ska kunna göra någon form av uttalande kring hans skada och framtid utifrån att han just opererades i går. Det jag har fått till mig är att operationen har gått bra. Men något mer än så tror jag inte att man kan säga nu, säger Hult.

Hur länge blir han kvar sjukhuset?

Jag vet att han skulle vara kvar på sjukhuset över dagen i dag, man gör sina ronder och Chris hade inte heller fått några besked. Det beror nog på hur han mår, hur kroppen har reagerat och hur status på nacken är innan man kan tänka sig att släppa hem honom från sjukhuset. Det har jag ingen information om.

Kan ha spelat sin sista match

Chris har tillsammans med sin bror Cam satt ett stort avtryck vartän de varit i Sverige sedan de 2008 kom till landet och gjorde stor succé i Rögle.

Efter det flyttade bröderna norrut, till Luleå, där de under sina sex säsonger blev stora publikfavoriter. 2015 tvingades dock Cam att lägga av efter att ha drabbats av flera svåra hjärnskakningar - och efter det har Chris fått klara sig utan sin tvillingbror i HV 71 de två senaste säsongerna.

Nu kan även Chris ha gjort sin sista match. Inför nästa säsong står han utan kontrakt, den senaste säsongen har skador hämmat honom och dessutom hållit honom från spel.

Johan Hult kan inte uttala sig om Chris Abbotts möjligheter till att fortsätta hockeykarriären.

– Det är våra läkare som är mest insatta i det här. Det tar tid efteråt också med rehabilitering, antar jag, innan man kan uttala sig om saker och ting gällande allt. Men nu är jag långt ifrån någon läkare men det är min allmänna gissning, att man behöver ha en rehab först och se vart man landar innan man tar beslut om någonting.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag