Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

14 spelare som kan bli aktuella för SHL

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

På fredag stänger transferfönstret. 

Klockan tickar nu för SHL-lagens sportchefer.

Här är 14 spelare som kan bli aktuella för spel i SHL.

Drygt en månad återstår av SHL:s grundserie - sedan tar Direktkvalet till SHL och SM-slutspelet vid. För att säkra sin plats i topp tio och slutspelet eller undvika de två lägsta placeringarna som innebär kval för att säkra kontraktet är det därför högaktuellt med förstärkningar de kommande dagarna.

På fredag stänger nämligen transferfönstret.

SportExpressen har nu listat 14 spelare som kan komma att bli aktuella för spel i SHL.

Malte Strömwall, forward, KooKoo

Var hamnar Malte Strömwall?Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det förmodligen hetaste namnet, som sprutat in poäng i finska ligan, vet hur SHL fungerar, och haft en fin utveckling. Det stora problemet är om finnarna släpper sin poängmaskin? Tolv poäng upp till slutspel.

Erik Karlsson, forward, KooKoo

Erik Karlsson (inte den) kan återvända till Timrå där han var kvalhjälte förra vårenFoto: THERESE NY / TT / TT NYHETSBYRÅN

Timrå skulle inte tveka en sekund att ta sin gamle kvalhjälte Karlsson, som haft det relativt tungt i Finland. Vet vad han får i Timrå, och Timrå vet vad de får i honom.

Johan Sundström, forward, Kunlun

Frölundas supportrar drömmer om en återkomst för Johan Sundström redan i vårFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

En våt dröm för Frölunda. Här handlar det om att komma runt skatter och om man enas om det ekonomiska. Skulle nog gärna vilja vara med och försöka fixa ett SM-guld till i Göteborg. Men får anses vara ett långskott.

Olli Palola, forward, Kunlun

Olli Palola öste in poäng för Växjö Lakers senast i SHLFoto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Alla vet vad Palola kan göra om han får ett skottläge. 17 KHL-mål i år för Kunlun. Skulle Växjö, eller valfri SHL-sportchef få en fråga om de fick Palola, så skulle de inte tveka en sekund.

Jeff Taffe, forward, Slovan Bratislava

Snittade över en poäng per match i Linköping för ett par säsonger sedan. Spelar i ett riktigt bottenlag i KHL, missar slutspel. Är 37-åringen sugen på ett nytt Sverigeäventyr?

Patrik Lundh, forward, Kunlun

Patrik Lundhs försäkring kan bli dyr att lösa - men en återkomst är inte helt omöjligFoto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det här är ett långskott som heter duga, men Djurgårdens fans kan väl i alla fall få drömma ett par dagar om en spelare de älskar? Kostar förmodligen alldeles för mycket i skatter, dock.

Ville Lajunen, back, Kunlun

Tidigare FBK-backen är rutinerad och pålitlig. Frågan är mest om han är tillgänglig för en flytt till Sverige. Skulle vara en dröm för rätt många lag, om så är fallet.

Marc-André Gragnani, back, Kunlun

Vad är en silly season utan att Gragnani nämns? Gärna samtidigt som HV71, där han varit ett ständigt rykte de senaste fem åren, utan att det egentligen funnits någon vidare substans. Men det hade varit roligt att se...

Joonas Nättinen, forward, Neftekhimik Nizhnekamsk

Nizhnekamsk missar slutspelet. Nättinen var i Modo 2014/2015, utan att det sprakade. Vill han ge ligan en chans igen, och visa vad han går för på riktigt?

Tomas Zohorna, forward, Amur Khabarovsk

Hans lag missar slutspel. Tjeckisk OS-forward, som kommer få lång väg till VM om han inte väljer att spela någon annanstans. Är han ledig, får han garanterat napp i SHL.

Greg Squires, forward, Kunlun

Greg Squires blev publikfavorit i Örebro - hans Kunlun Red Star missar slutspel i KHL. Återvänder?Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Den speedige amerikanen gjorde det bra i Örebro. I KHL har det inte alls varit någon succé. Kan behöva söka sig bort, för att hitta ett bättre kontrakt nästa säsong.

Turo Asplund, forward, Jukurit

Rutinerad tvåvägscenter i ett av bottenlagen i Finland. Skulle säkert kunna komma in i något SHL-lag och stå för ett gediget tvåvägsspel och bredd.

Samuli Piipponen, back, Jukurit

I bra ålder, och är en av få i detta finska bottenlag som sticker ut med fina +10 i ett lag i botten. Det kan få honom att vara attraktiv för något lag i Sverige som är beredda att chansa.

Miikka Pitkänen, forward, KooKoo

I skuggan av Malte Strömwall, men faktiskt inte mer än ett par poäng efter i interna poängligan. 36 poäng på 48 matcher. Det borde locka klubbar som desperat skriker efter spelare på tunn marknad.

Anrei Hakulinen, forward, KooKoo

Landslagsmeriterad forward, som samlat på sig en hel del erfarenhet i finska ligan. 34 poäng den här säsongen. Kan säkert förekomma på bordet hos en hel del klubbar, om KooKoo bestämmer sig för att släppa spelare.

 

LÄS MER: AVSLÖJAR: JVM-forward flyttar hem till Sverige. 

LÄS MER: AVSLÖJAR: Leksands Oskar Lang klar för SHL-klubb. 

LÄS MER: AVSLÖJAR: Tvillingarna Westerholm på väg bort från Frölunda.