Foto: JAN HOLMLUNDFoto: JAN HOLMLUND
 Foto: JAN HOLMLUND
Foto: JAN HOLMLUNDFoto: JAN HOLMLUND
 Foto: JAN HOLMLUND

SHL-profil hittad avliden i sitt hem

Publicerad

På 70-talet var han med och tog upp Jönköpingslaget till elitserien.

HV71-profilen Mikael Eriksson har avlidit.

Hans bror Roger hittade honom i sitt hem på lördagen – han hade avlidit två dagar tidigare.

– Det känns för jävligt, säger Roger.

Mikael Eriksson spelade i HV71 under 70-talet, från det att klubben bildades till att de tog sig till elitserien för första gången. Han är en av få spelare som gjort över 200 matcher i HV-tröjan.

Före detta lagkompisen och utvecklingschefen för HV71 Pether Eriksson minns Mikael Eriksson som en spelare som hade bra spelsinne och var viktig för att ta upp laget till Elitserien på 70-talet.

Svarade inte i telefonen

– Han var en förgrundskille som var uppvuxen i och spelade i HV. Det är tragiskt, vi är nästan jämngamla, säger Pether Eriksson om vännen Mikael Eriksson.

På måndagen hyllade klubben Eriksson på Twitter.

https://twitter.com/HV71/status/930103914070007808

– Han var med och sköt upp HV till elitserien då 1979. Han var en utav stjärnorna på den tiden i flera år, tillsammans med bland annat Bengt Halvardsson, säger brodern Roger Eriksson.

Roger Eriksson spelade också i HV tillsammans med Mikael och gjorde ett 50-tal A-lagsmatcher för klubben. Han var den som hittade Mikael i sitt hem. Han åkte hem till honom efter att han inte svarat i telefon, något som var ovanligt.

Mikael Eriksson avled troligen till följd av en hjärtattack. Han blev 62 år gammal.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag