Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skellefteås smäll – backar 17 miljoner

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Säsongen tog slut redan i kvartsfinal.

Och här kommer nästa smäll får Skellefteå AIK.

Klubben gör en jätteförlust på 17 miljoner kronor under verksamhetsåret 2016/2017.

– Nu jobbar vi stenhårt för att vända utvecklingen, säger klubbens ordförande Pär Nordlund till Skellefteå AIK:s hemsida

Klubben uppger sviktande publiksiffror i grundserien i kombination med uteblivna sportsliga framgångar som anledning till miljonsmällen. 

Skellefteå AIK snittade 4686 åskådare på hemmais under vintern, 356 personer färre än säsongen 2015/2016.

– En stor och engagerad publik på plats är inte bara en fråga om ekonomi utan också om hur det är att komma till Skellefteå, hur det är att spela med oss och för den delen mot oss, säger Pär Nordlund.

Även långsiktiga investeringar i bland annat arenan bidrar till det negativa resultatet. 

Skellefteå AIK gör jätteförlust ekonomiskt 

Föreningens bokslut visar dock att Skellefteå AIK, som de senaste åren varit en av svensk hockeys stora dominanter, har ett eget kapital på 56 miljoner kronor, vilket i sin tur visar på en stabil ekonomisk grund. 

– Det gör att vi kan hantera år som detta med ett dåligt resultat. Nu jobbar vi stenhårt för att vända utvecklingen, säger Pär Nordlund.

Trots det egna kapitalet agerar klubben och ska minska kostnaderna med tio miljoner kronor. 

Bland annat kommer spelarbudgeten för a-laget att påverkas.

– Vi är mycket nöjda med spelartruppen och vår sportsliga ledning och inleder även en satsning på en damverksamhet. Vi stannar inte av i vår ambition att utveckla ishockeyn, säger klubbdirektören Pea Israelsson till Skellefteå AIK:s hemsida