Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Storsatsning på SDHL: ”Är fantastiskt roligt”

Johanna Fällman.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Florence Schelling och Lara Stalder.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Meaghan Mikkelson.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

I höst kommer det att satsas på SDHL.

Då tolv matcher kommer att sändas på C More. 

– Det känns fantastiskt roligt, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL. 

Under SDHL:s upptaktsträff avslöjades det att det kommer att satsas på ligan och att tolv matcher kommer att sändas på C More. 

Först ut av de 12 matcherna är mötet mellan AIK och HV71 den 29 september. Det sista mötet spelas 2 februari när fjolårsfinalisterna Luleå och Linköping drabbar samman.

– Det betyder mycket för SDHL. Vi vill expandera och steget att gå till arenan är lite större än att se matchen på tv så jag tror det här kan öka intresset för damhockey ännu mer, säger Lindeberg.

”Vi fick fin respons” 

Det visades en match förra säsongen – då mellan Modo Hockey och Brynäs IF.

– Riktigt roligt att vi har fått möjlighet att bredda vårt hockeyutbud och visa fler SDHL-matcher den här säsongen. Vi fick fin respons kring vår premiärsändning från ligan under våren, och hoppas kunna bygga intresset för SDHL ännu mer, säger Rickard Segeborn, programchef sport på C More & TV4.

Från spelarhåll var det flertalet positiva tongångar:  

– Det är jätteroligt för svensk damhockeys utveckling. Att man dels kan öka intresset för damhockeyn i och med denna exponering, som i längden kan locka till sig mer sponsorer och så. Men även att fler kan komma närmare damhockeyn så det kan skapas förebilder för yngre hockeyspelare, säger Johanna Fällman, spelare i Luleå Hockey. 

Bättre sändningar

Anna Kjellbin som spelar i Linköping HC var även hon mycket glad över beskedet. 

– Skitroligt. Vi måste ju göra något för att få fram damhockeyn och jag tycker det här är ett riktigt bra steg i rätt riktning. Jag hoppas att det kommer ge ringar på vattnet, säger hon. 

När C More nu kliver in så kommer ju sändningarna bli betydligt bättre, vad kommer det att ge tror du?

– Det känns jätteproffsigt och förhoppningsvis gör klubbarna något extra för att locka mycket folk till matcherna så det syns i rutan. Vi måste göra något, och det är jättesvårt att sätta fingret på vad man måste göra men det här är ett bra steg och kommer bli jättekul.

”Blev förvånad” 

HV71-spelaren Fanny Rask hade inte kunnat förutspå tv-satsningen men gläds över satsningen. 

– Fantastiskt kul. Jag blev chockad förra året när de sände en match faktiskt, då det varit så mycket snack om rättigheter och att vissa inte får sända. Så då blev jag förvånad när jag fick veta det här, säger Rask. 

– Det är stort, och förhoppningsvis kan det växa ännu mer och jag hoppas intresset växer sig ännu större för vår liga och damishockey i stort, avslutar hon.