Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora skrällar i SDHL - för båda storlagen

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Luleå och Linköping spelade SM-final i våras.

I dag förenades de på ett helt annat sätt.

Det när båda lagen åkte på skrällförluster i SDHL.

De båda lagen har varit maktfaktorer inom SDHL de senaste säsongerna och nästan prenumererat på finalplatser i SM-slutspelet. Så även i våras då Luleå vann guldet efter 3-2 i matcher. 

Men när en ny säsong nu tagit vid så har det visat sig vara ett tufft uppvaknande från förra året, framför allt för Linköping som har tagit en fiaskostart på säsongen.

Efter att i premiären förlorat mot förra årets bottenlag SDE HF och i går förlorat utklassats av stora rivalen HV71 så kom östgötarna i dag att åka på en tuff 2-1 förlust borta mot kraftigt nederlagstippade Göteborg HC.

Linköping vann skotten med 34-21, och när poängdrottningen Pernilla Winberg kvitterade till 1-1 i slutet av andra perioden så väntade alla på att LHC skulle dra ifrån. 

I stället kom Emma Keenan att ge Göteborg HC ledningen i den tredje perioden - ett mål som blev matchens sista och Göteborg vann således med 2-1. 

Linköping har nu tre förluster på de fyra första matcherna.

Mästarna tappade 1-0 till förlust borta mot AIK

Även mästarlaget Luleå HF kom att åka på en oväntad förlust. 

Det när laget tappade ledning till förlust borta mot AIK. I den tredje perioden kunde Fanny Rask och Louise Nordberg Tenglin göra två raka mål för hemmalaget och när Luleå sedan inte kunde få in en kvittering så stod det klart att AIK skrällt och besegrat jättarna med 2-1. 

Luleås kvitteringsjakt i slutet av matchen kom att störas av ett matchstraff på stjärnbacken Ronja Savolainen.